sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ikuiset kakkoset

Kautta päästiin taas parin kuukauden tauon jälkeen jatkamaan ja tuloksena taas toinen sija. :D Kolmas toinen sija putkeen, mutta ei valittamista, kun tämän kauden jokaisesta kilpailusta ollaan tuotu rusetti kotia. ;)
Ohjelma oli helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma ja tulos 2/12 ja 60.434%.

Näin me poseerataan "kauniisti"... :D

Eilen illalla sitä taas mietti, että on tämäkin harrastus. Upean semifinaalipelin kisakatsomon jälkeen ei ihan heti tehnyt mieli mennä kotiin nukkumaan, joten vielä klo 23.45 istuin olohuoneen lattialla pesemässä kilpakumppanini suitsia. Neljän tunnin yöunien (vähäisten sellaisten, koska linnut pitivät aamuneljästä asti tehokkaasti hereillä kovaäänisillä karjunnoillaan) puhelin vaati heräämään klo 5.30.

Tallille pääsin puoli seitsemän jälkeen. Koppi kiinni, nutturat Akulle, kamat autoon, heppa traikkuun ja kisahoitajaa noutamaan. Jo kahdeksalta auton lämpömittari ilmoitti lukeman 21 astetta - huhhuh!

Aku oli verkassa aivan super hyvä. Se selkeästi vähän jännitti, mutta ihanasti tukeutui ja haki turvaa musta. Se oli ehkä kuuliaisempi kuin koskaan ennen, toimi kuin ajatus ja oli aivan mielettömän kevyt ja helppo! Se keskittyi ihan täysillä ja selkeästi sillä oli "jos mä teen kaiken mitä tuo pikkumuija pyytää, niin oon turvassa kaikelta jännältä" -fiilis päällä. 
Koska lämpötila tosiaan kohosi tänäänkin kolmeenkymmeneen asteeseen, tein todella lyhyen verkan ja oikeastaan vain pitkässä muodossa rennosti eteenpäin. Kävelyttelin kisahoitajan kanssa Akua ehkä semmoisen 15 minuuttia ja sen päälle toiset 15 minuuttia verkkaa taukoineen. Pari kertaa pysähdyttiin varjoon hetkeksi seisoskelemaan ja hengähtämään - paljon tehokkaampi tapa antaa levätä kuin kävely, joka näillä keleillä kuluttaa yllättävän paljon hevosta.

Maneesiin mentäessä sama euforia ei tietenkään jatkunut, mutta Aku oli oikeasti suht hyvä. Varsinkin, kun vertaa viime kauden vaikeuksiin ja jännittyneisyyteen. Nyt jännitys myös purkaantui energiana (esim. verkkapäätyyn kavereiden luokse tuli kummasti energiaa ja reippautta askeleeseen), eikä Aku käpertynyt itseensä ja lösähtänyt. Kokoomisaste ei ollut sellainen, mitä valmennuksissa haetaan, mutta seuratason helppo A:ssa ei vaaditakaan mitään koottua ravia. 

Radalla selviä mokia multa oli taas liian isot voltit. Jokelan maneesihan on 3m liian kapea, joten isoliikkeisen Akun kanssa 8,5m volttien suorittaminen vaatisi oikeasti, että kaikki palaset olisivat kohdillaan. Molemmat ravivoltit siis tiputtivat pisteitä, vaikka kommenttina tulikin toisesta "tasapainoinen". Siirtymisistä tuli aikalailla 6,5, joku löysäksi jäänyt laukka-ravi-siirtyminen oli 5.5. Keskikäynnistä ja lisätystä käynnistä (Akun bravuurit) tuli 7 ja todella positiivinen yllätys oli laukassa puoliympyrä oikealle ja siitä vastalaukkaa, josta tuli myös 7. Vasemmassa keskilaukassa huomasi konkreettisesti viime kuukausien saikkuilun ongelman, eli vasen laukka on heikentynyt - siitä kommentti "ei työnnä" ja 5. Kuitenkin puoliympyrä laukassa ja siitä vastalaukka vasempaankin suuntaan sai 6,5.

Radan jälkeen en oikein osannut sanoa mitään. Mitään rikkeitä ei tullut, ihan hyviä pätkiä oli joukossa mutta tietysti muutama ala-arvoinenkin suoritus mahtui mukaan. Prosentit olivat 60,434% - kun olimme luokan toiset lähtijät, en osannut yhtään sanoa tulisiko sijoille olemaan mitään asiaa. 

Tuomarin kommentit olivat kyllä niin mieltä lämmittävät! Nyt alkaa huomaa, kuinka treenien jäljiltä pikku hiljaa palaset alkavat loksahtaa paikoilleen ja meno alkaa näyttää jopa ratsastukselta. :D "Siististi ja hallitusti esitetty kokonaisuus. Hyvää yhteistyötä. Saat hevosen liikkumaan tahdissa ja tasapainossa." JES. Kuuliaisuudesta ja ratsastajan asennosta, istunnasta ja avuista tuli seiskaa, mikä oli upea juttu, koska tuomarin linja paljastui todella tiukaksi luokan aikana. 

Olimme luokan puolivälin yli johdossa, kunnes joku tajuttoman hienosti liikkuva ratsuponi meni meistä ohi. Kolme sijoittunutta olivat ainoat, jotka saivat yli 60% tuloksen - eli siis tiukka linja oli taas. Linja kuitenkin pysyi läpi luokan, joten ei siinä mitään.

Alla olevat kuvat verryttelystä.










Vaikkei rata nyt ihan priima ollutkaan ja mentiin pitkänä kuin nälkävuosi, niin julkaistaan nyt kuitekin. Itse suoritus alkaa vasta noin 2:00 kohdilla.




6 kommenttia:

  1. Hei paljon onnea hyvästä radasta ja sijoituksesta! Harmi etten päässyt itse kisaamaan, muutoin olisin nähnyt Akun ihan livenäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No niimpä... aika hurja se sun niskajuttus. :s

      Poista
  2. Jee onnea :) Meillä ei mennyt ihan niin nappiin, oma moka, polle kyllä kulki :) Mihin olette menossa seuraavaksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitus kiitus! Ai höh - ens kerralla sitten? ;) Mennää sunnuntaina Järvenpäähän aluekisoihin, jos siellä vihdoin pääsisi sen A:2:sen. :D

      Poista