Kuka, mitä, miksi?


Kuka?
Olen 23-vuotias nykyään Helsingissä asuva opiskelija Kanta-Hämeestä. Hevoset ovat aina olleet mukana elämässäni, vaikkei kotipuolelta kukaan muu ole koskaan niitä harrastanutkaan. Taisi olla 90-luvun loppua, kun aloitin ratsastustunnit vakituisesti. Sitä ennen olin käynyt ratsastamassa aina, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.  Tarinoiden mukaan  olin parin vuoden ikäinen, kun ratsastava tätini nosti minut ensimmäistä kertaa ponin selkään, ja uskoakseni siitä se innostus ja palo sitten lähtikin. 
Olin nuorempana tyypillinen ratsastuskoulun heppatyttö - kävin kerran viikossa tunneilla, lueskelin Heppahullua, kesäisin leireilin ja jossain vaiheessa sain oman hoitohevosenkin.
Ratsastuskouluaikoja kesti monta vuotta, kunnes aloin vuokrata tori-hannover-tammaa. Yhteistyötä Haadin kanssa jatkui kuutisen vuotta, kunnes kuviot menivät taas uusiksi. 


Olen puskaillut oikeastaan koko hevostaipaleeni vuoteen 2012 asti. 2011 syksyllä aloin käydä satunnaisesti valmennustunneilla ja silloin löysinkin itsestäni piilevän kouluratsastajasielun. Keväällä 2012 starttasin ensimmäiset aluekisani silloisella vuokrahevosellani. 
2013 aloin kilpailemaan tavoitteellisemmin edellisellä ratsullani Amigolla. 2014 mentiin alueluokkia helppo B ja A tasolla ja kaudella 2015 helppo A:ta sekä alue- että kansallisella tasolla.

Syyskuu 2008
Estepuoli on oikeastaan jäänyt, olen seuratasolla käynyt joitakin 80cm ja 90cm ratoja, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että kouluratsastus on enemmän se mun juttu -  en ole luonnostani mikään esteratsastaja. Yhtenä syynä on muun muassa onnettomuus, jossa hajotin selkäni. Pari nikamaa on siitä lähtien ollut kasassa, ja joudun tekemään valtavasti töitä pysyäkseni edes jonkunlaisessa kunnossa. Yritän siis parhaani mukaan välttää kaikkia turhia riskejä (mikä ei tosin ole onnistunut hirveän hyvin, sillä välillä olen ratsastanut stunttihevosella, tehnyt kaikenmaailman temppuja sen kanssa ja hypännyt 135cm esteitä ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa :D).Syksyllä 2011 olin Saksassa töissä esteratsastajalle. Lopulta koeajan päätyttyä tulin siihen tulokseen, ettei paikka ole ihan sitä mitä hain, ja palasin takaisin Suomeen. Reissu opetti todella paljon, enkä ole hetkeäkään katunut, että sinne lähdin!

Eka sijoitus aluekisoista 2012.
Mitä?
Alun perin perustin blogini kertomaan elämästäni Saksassa. Kun loppujen lopuksi päätin, etten jääkään sinne, vaihtui myös aihe. Tosin saattaa olla, että lähden jossain vaiheessa uudestaan ulkomaille töihin, mutta tällä hetkellä asustelen taas Suomessa. Otsikko Maanantaina Saksaan juontaa juurensa siitä, että lähdin tosiaan viikon varoitusajalla Saksaan. Maanantaina 7. marraskuuta ilman mitään ennakkovaroituksia sain tietää, että pääsen Saksaan töihin. Hieman (hyvin paljon hieman) hämmentyneenä soitin vanhemmilleni, töihin, kavereilleni, hevosten omistajille, lauluopettajalleni jne. että lähden sitten ensi maanantaina Saksaan!


Miksi?
Saksassa olessani blogin perustaminen lähti jonkun kaverini ideasta, ja ajatus muhi päässäni pitkään. Lopulta kyllästyin aina väsyneenä työpäivän jälkeen kertomaan kaikille moneen kertaan samat asiat, joten tulin siihen tulokseen, että blogin kirjoittaminen voisi olla hyvä juttu! Hoituu monta kärpästä yhdellä iskulla.
Suomeen palattuani kirjoittaminen sitten jäikin, mutta moneen otteeseen mietin, että pitäisikö... Elokuussa 2012 päätin, että no kokeillaan minkälaisen vastaanoton uusi blogi saa!