sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Ruusukehait

Eiliseltä mukaan tarttui sininen ja keltainen ruusuke, molemmista luokista (K.N Special ja A:2) saatiin yli 64%. K.N:n voitto jäi kiinni liian pienestä pääty-ympyrästä. ;) 

Aku saa supersupersuper kiitokset jaksamisesta! Eilen oli ehdottomasti tämän kesän kuumin hellepäivä ja kisapaikalle saapuessamme mielessä kävi, että onkohan tässä mitään järkeä... Istuskeltiin hetki katsomassa muiden suorituksia ja jopa minä, joka siis rakastan lämpöä yli kaiken, löhösin tuolilla hiki otsalta virraten. Kisat olivat Husaariratsastajien järjestämät ja paikkana toimi Savijärven kartano. Mukava päivä ja kivoja ihmisiä!

Kuumuudesta huolimatta otettiin poni ulos traikusta, varusteet niskaan, kylmää vettä pyyhkeellä lihaksille ja verkkaan. Meidän verkka oli siis todella minimaalisen lyhyt. Käveltiin, ravailtiin hetken eteen-alas ja sama laukassa. Verkka kisakentällä oli aikamoinen sillisalaatti, joten oltiin enimmäkseen viileähkössä maneesissa. Kentällä otin muutamat väistöt ja radalle. Aku ei yhtään jännittynyt ja suoritti ihan mallikkaasti kaiken. Eihän meno ole läheskään samanlaista kuin kotona treeneissä, mutta parantunut silti huomattavasti! 
Rata oli rikkeetön ja ihan siisti, mutta vähän semmoinen pikkukiva. B-tason suorituksesti se kuitenkin riitti ja prosentteja 64,5%. Voittajalla taisi olla 64,8% joten eipä taas kaukana ollut sinivalkoinen ruusuke. 

"Pläähhh juo kuule ihan ite sitä melassia!"

K.N:n jälkeen hyppäsin suoraan selästä alas, löysäsin satulavyön ja kävelytin Akun parkkipaikalle. Ehdittiin Sarin kanssa juottaa Aksulle melassivettä, pyyhkiä kylmällä vedellä lihaksia ja lisätä ötökkämyrkkyä. Toinen luokka oli puolisen tuntia myöhässä, joten seisoskeltiin Akun kanssa varjossa ja vain olla möllötettiin. Myös A:n verkan pidin noin 10min pituisena. Radalla Aku oli tilanteeseen nähden ihmeen energinen, mutta ajoittain hieman etupainoinen. Väistöt olivat vähän epätasaiset ja jäivät vähän töpöiksi. Keskiaskellajit jäivät vähän vaisuiksi ja löysiksi. Muuten radassa ei ollut mitään sen kummepaa probleemaa. Nyt, kun Aku ei yhtään jännittänyt, sain näytettyä käynninkin hyvin! Siitä tuli siis seiskaa ja vapaasta käynnistä 8! Siisti ja rikkeetön suoritus ja seuratasolla siitä irtosi 64,827%. 

A:n jälkeen juotettiin vielä uudestaan Akua ja lykättiin se koppiin iltapäiväheinille. Itse menimme seuraamaan loppuja suorituksia ja odottamaan lopullisia tuloksia. Ihana myöhäisillan aurinko, hyvät eväät ja hienoja hepsuja - kylmä valkkari olisi kruunannut hetken. ;) Loppujen lopuksi B:ssä kukaan ei enää mennyt meidän ohi ja A:ssakin vain yksi. Pitkä päivä, sillä takaisin tallille päästään lähtemään vasta kasin aikaan.






Kiitos <3

Vaikka A:2 rata olikin vähän etupainoisena kuljettu eikä muutenkaan ihan paras suoritus, niin laitetaan nyt kuitenkin esille:



6 kommenttia:

  1. Wau, onneksi olkoon prosenteista ja ruusukkeista! Rata näytti kyllä siistiltä :))

    Tiedätkö miten paljon harmittaa, etten viitsinyt edes katsoa näitä kisoja - koska nehän ratsastetaan aina nurmikentällä, enkä minä muistanut hokkireiällisiä kenkiä kengittäjältä pyytää ... ;D No, kerkeää sitä myöhemminkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos. :--) Höh, no mutta tuleehan noita kisoja! Oli kyllä ihan mukava paikka kisata. :--)

      Poista
  2. Hei wautsi! :) Onnea paljon, en tainnut vielä onnitellakaan.. Ketä tuolla oli tuomaroimassa? Tsemppiä Janakkalaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :--) Tuomareista en oo ihan varma, kun tuloksissa ei lukenut. Täytyy selvitellä! Ja jep, tsemppiä tarvitaan aina. ;)

      Poista
  3. Onnittelut ruusukkeista! Kuinka korkea Amigo on? Se näyttää niin isolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :--) Tarkkaa korkeutta ei kai ole mitattu, mutta kyllä se 165cm ainakin on. :)

      Poista