maanantai 14. heinäkuuta 2014

Ponit kulkee

Tilannekatsaus:
- maneesin lämpötila on laskenut 36:sta asteesta siedettävään 28 asteeseen
- Aku on tottunut lämpöön ja toimii kuin unelma
- Pikon kanssa treenit alkavat sujua

En valita - vain mainitsen - että ainakaan varpaat eivät viime viime viikolla palelleet. ;) Kisojen jälkeen maanantaina Aku oli ihan karmea ratsastaa. Sitä selkeästi ahdisti kuumuus ja mikään ei käynyt: pienestä puolipidätteestä pää vispasi puolelta toiselle ja takajalat olivat ihan jossain muualla kuin missä pitää. Seuraavana päivänä meno oli jo huomattavasti helpompaa, ja loppuviikosta se on ollut aivan uskomaton! 

Taisi olla perjantain, kun olimme Eetun omistajan Sarin kanssa maneesissa. Aku tuntui sikahyvältä ja kaikki kävi, kun ajattelin avoa, se teki täydellisen avon. Kun käänsin keskihalkaisijalle ja siitä mietin väistöä, Aku teki teknisesti täydellisen väistön. Nostot, siirtymiset, kaikki sujui. Mulla oli ihan sellainen fiilis, että jos nyt pyydän tätä hevosta lentämään, niin sehän lentää! Jäi kuitenkin sillä kertaa kokeilematta. 
Parempi kengitys, tarpeeksi ruokaa (sis. kauraa, puol litraa protskua, välillä hiukka kilpahevosten täydennysrehua, kivennäisiä) ja elektrolyyttejä, niin johan alkaa homma toimia. Aku teki myös upeimmat keskiravit ikinä. Ehdin kulmassa hieman tasapainottaa, muutama puolipidäte, siitä suoristus, pohkeet kiinni, istunta kuntoon ja vain päästin hieman sormilla ohjia ja WAU. Siis elämäni ensimmäistä kertaa tunsin, kun Aku oikeasti keskiravissa nousi, venytti ja liike kantoi eteenpäin ihan mielettömällä energialla ja täydellisellä tahdilla. Huusin vain kyydistä Sarille, että "kato kato kato aaaapuaaaa mitä tää tekee!" :--D
Olisikin ollut sillä kerralla videokamera mukana...

Pikon kanssa ollaan nyt viikko treenattu. Tarkoituksena olisi mennä molempien poikien kanssa 27.7. Janakkalaan. Piksulla B:3 ja Aksulla A:10. Ensimmäinen ratsastuskerta pitkästä aikaa Pikolla oli melko karmaiseva... Hevonen ei kävellyt, laukka ei ollut edes nelitahtista vain jotain kaksitahtista epämääräistä laahustamista ja ravissa ei takajalat olleet yhtään mukana. Nyt parin kerran jälkeen se on ihan kuin eri hevonen! Sillä luultavasti oli selkä jumissa tai jotain vastaavaa, koska normaalia se ei tuntunut olevan. 
Lisäksi Piko raspataan nyt alkuviikosta, joten sitten pitäisi olla asiat siltäkin osaa kunnossa. :)

Lauantaina käydään hakemassa rutiinia Sipoossa seurakisoissa. Siellä ajattelin mennä kaksi luokkaa. En ole aiemmin mennyt kahta luokkaa samana päivänä, joten katsellaan miten Aksu reagoi.

Koska hopusista ei tähän hätään löydy uutta kuva- tai videomateriaalia, niin laitetaas alle epämääräinen sekamelska kuvia viime viikoilta.


Yllätysvasikka Mymmeli iltapalalla. Ja aaseja kiinnostaa. :)

Hieno oripoika Kipunan Onni (i. Hennylän Onni)


Vasikan ja Aasin kohtaaminen

Eetu irtojuoksutuksessa - ensi kuussa mennään Vermon poninäyttelyyn

Pari päivää sitten syntynyt aasivaavi. Tämän söpön jättikorvan isä on amerikan mammuttiaasi. :)

Uusi tallikoira Misu - aivan syötävän söpö!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Kyllä mekin vielä joskus.. :)
    Siis kuinka mua taas harmittaa, aluksi meidänkin piti tulla noihin Sipoon kisoihin (kisamatkakin olisi ollut vain 8km...) mutta en saannut mistään kopin vetäjää noihin kisoihin. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Olisi muuten ollut hyvät saumat päästä samoihin karkeloihin. Mutta kyllä vielä joku päivä. ;)

      Poista