sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Heinäkuun helteet...

...saavat suomiputen uneliaaksi. 

Ei auttanut extrarehu, juottaminen eikä isompi annos elektrolyyttejä - Aku reagoi eilen todella voimakkaasti kuumaan ilmaan. Ja ei ihme, koko kesäkuu ollut n. 10 astetta ja vettä satanut. Akun karvakin ehti alkaa jo paksuuntua kylmien ilmojen takia. Talvikarvaan kesäkuussa? 

Tein maailman nopeimman verkan. Hetken kävelin, sitten kevyttä ravia, laukassa siirtymisiä ja sitten seisottiin, hieman käveltiin, seisottiin ja hiukan käynnissä herättelyä. Aku tuntui todella löysältä enkä saanut edes verkassa laukkaa pyörimään. Olisi ehkä pitänyt vain väkisin vaatia, mutta turha sitä jossitella.

Radalla raviosuudet onnistuivat yllättävän hyvin. Aksu on sen verran saanut jo voimaa, että ravissa saan sen kannettua löysänäkin. Laukka ei pyörinyt sitten yhtään ja siitä rokotettiin. Käynti taas ärsyttää suunnattomasti: Akulla on superkäynti, mutta väsymys näkyy siinä todella herkästi. Taaskaan ei tullut kuin kutosta...
Raviväistö oikealle oli super, samoin ravi-keskiravi-ravi siirtymiset, joista viimeksi tuli noottia. Nyt uskalsin oikeasti vaatia kunnon eron - ei mitään "no mä vähän tässä annan pohjetta, josko se vähän venyttäis", vaan oikeasti tuuppasin sen keskiraviin ja otin kahden askeleen aikana istunnan avulla takaisin. Laukanvaihdot käynnin kautta ja siirtymiset muutenkin olivat aika jees. Laukan takia pisteet jäivät heikommiksi ja lopulta palkintojenjakoon pääseminen jäi sitten niistä kiinni... Tuloksena 63,276%.

Itselleni nostan hattua lopputervehdyksestä. Aku tuli siihen todella hyvin suorana, mutta kahta metriä ennen pysähdystä hevosen kimppuun hyökkäsi ainakin kissan kokoinen herhiläinen. Aku ravisti päätään ja ehti livahtaa oikean pohkeen ohi - tuloksena pysähdys, jossa herra päätti heittää mielenosoituksellisesti takapuolensa oikealle. Yritin korjata, ei reaktiota, useamman kerran jouduin oikeasti naputtamaan kannuksella kylkeen, että "hei halooooooo hevonen, täällä pohje pyytäis suoraks?!". Lopulta se siirtyi. Jos oisin jättänyt sen siihen, niin luultavasti vitonen ois tullut. Mutta kerrankin maltoin odottaa ja sain numeron pysymään kutosessa. Tuomariltakin tuli kehuja, että hyvin maltettu. Mielummin korjattu rike ja puolta tai pistettä parempi numero, kuin ala-arvoinen.





6 kommenttia:

  1. Pakko komentoida, meillä taas meni niin että helle teki hobusesta villihevosen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ilmeisesti sekin on mahdollista. :--D Aku oli jo traikusta ulos tullessa asenteella "hohhoijjaa, voitaisko hei vaan painuu rantsuun ottaa brunaa?" :--P

      Poista
    2. Meillä oli laskuus juttu viimeks, niin ajattelin että hitto, tällä kertaa otan vaan lyhyen verkan ja vain yhden radan (toki tuolla nyt se ei olis muutenkaan ollut mahdollista mennä kahta mut anyway). Meillä käytiin laukassa "vähän" kierroksilla. :D Tammojen sielunelämä <3 Mut hienostihan teilläkin meni :)

      Poista
    3. Hahah, juu tammoista ei kyllä koskaan tiedä. ;--)

      Poista
  2. Wau, hienosti kuitenkin! :) Olisi kiva nähdä videota teidän radoista :)

    VastaaPoista