keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hyvää synttäriä mulle!

Aksun tilanne on jo todella paljon parempi - paras synttärilahja! Ontumisen / epäpuhtauden syyksi on selvitetty jumissa oleva oikea lapa ja lievästi koko oikea puoli. Hieroja tulee luultavasti perjantaina ja antaa samalla akupunktiota. Huh, miten helpottavaa!

Olin eilen itse kävelyttämässä ja juoksuttamassa Akua. Otin kameran mukaan, sillä halusin saada konkreettista todistusaineistoa herran liikkeistä. Alkuun Aksu selkeästi könkkäsi - vaikkakin aika lievästi. Pitkän kävelyn ja liinassa ravailun jälkeen epäpuhtaus alkoi koko ajan vähentymään ja lopulta pienen niiauksen pystyi erottaa vain, jos osasi keskittyä asiaan. Ongelman huomasi parhaiten oikeassa kierroksessa, jossa Aku ei millään olisi halunnut asettua liikkeen suuntaisesti. Vasempaan kierrokseen se olisi mielellään oikein laukkaillut ja tykittänyt, mutta oikea kierros oli selkeästi nihkeämpi.

Ongelma jumitus on luultavasti monen muuttujan summa. Aku ei ole vieläkään kasvattanut karvaa klippauksen jälkeen, se on ollut lämpiminä päivinä ilman loimea ulkona (= petolliset kevätkelit), viikonloppuna sitä kuljetettiin kisoihin (vaikkakin hyvin topattuna) kylmällä ilmalla, radalla se oli todella jännittynyt ja mitä kaikkea. Tiedossa on nyt siis muutaman viikon hoitojakso, eli luultavasti kaikki huhtikuulle suunnitellut kisat perutaan. Vaikka Aku vertymisen jälkeen liikkuukin jo lähes normaalisti, en nää mitään järkeä osallistua puolikuntoisella hevosella kisoihin. Voin vain sieluni silmin kuulla ne kommentit, joita "verkassa ontuvasta" tai "epäpuhtaasta" hevosesta lausutaan. ;)

Onneksi hierojamme tuntee Akustiikan hyvin, joten eiköhän saada hoitokeinot tähänkin probleemaan. Muuten pidetään poju lämpimänä ja kevyesti liikkeessä joka päivä. :)



PLÄÄ mitä sä pikkumuija höpötät et mul ois joku ongelma? Itelläs on!

Käynnissä kaikki hyvin.

Takaa venyy todella hyvin.


Tässä huomaa oikean etujalan hieman rajoittuneen liikkeen. Jää edestä "töpöksi".


Vasen etujalka nousee paremmin.

Menohaluja oli - eli tuskin Aksu kovista kivuista kärsii? Tulee muuten sisätakanen aika hyvin alle!



Vasempaan kierrokseen Aku jopa venytti hyvin, toisin kuin oikeaan.

Ja taas kieli ulkona. :D




Vertymisen jälkeen oikea etujalkakin alkoi toimia normaalisti ja venyä.

Jos joku päivittelee Akun kasvanutta mahanympärystä niin JEP, ongelma on huomattu. Kaurat vähenee radikaalisti (varsinkin nyt, kun ponski on vain kevyellä liikunnalla) ja heinää pyritään vähentämään sen verran kuin on terveellistä. Satulavyö ei mene enää niin kireälle kuin ennen - alkuun ajattelin sen johtuvan siitä, että poitsu on saanut selkään lisää lihasta, mutta viime aikoina olen herännyt kylmään todellisuuteen ja tajunnut ongelman johtuvan kasvaneesta mahasta... En vaan voi ymmärtää, miten joillakin voi olla ongelmia lihottaa hevosiaan, kun meillä suomipojat lihovat pelkästä heinän näkemisestä...

2 kommenttia:

  1. Paljon Onnea synttäreiden johdosta :) Kiva kuulla että Akun ontumiselle löytyi "helppo" syy. Paranemisia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Jep, vaikka kunnokka jumisten lapojenkin kuntoutus vie aikaa, mutta todellakin mielummin se kuin joku rikkinäinen jänne...

    VastaaPoista