tiistai 8. huhtikuuta 2014

Muista nauttia jokaisesta päivästä, jona hevosesi on terve

Aksu sai hierontaa sekä akupunktiota perjantaina sekä sunnuntaina ja oli eilen jo todella hyvällä mallilla. Käynti on ihan täysin puhdasta, mutta ravissa vielä hieman näkee epäpuhtauden, jos osaa sitä etsiä. Vielä pari päivää mennään ihan kevyesti kävellen ja hieman ravaillen ja loppuviikosta katsotaan tilanne uudelleen. Hieroja tulee vielä luultavasti loppuviikosta uudestaan.

Hierojamme antoi paljon hyviä vinkkejä jalkojen venyttelyyn ja lapojen mobilisointiin. Akun mielestä koko touhu on ihan turhaa eikä poitsu tunnu ymmärtävän, miksi ihmeessä sen jalkoja jatkuvasti vispataan ja revitään suuntaan jos toiseen. ;) Hieronnasta se kuitenkin nautti ihan silmin nähden: korvat lerpatti, alahuuli mutrusi ja parhaiden paikkojen löytyessä se oikein venytteli ja nautiskeli maiskutellen. 




Ratsastin eilen ja toissapäivänä taas pitkästä aikaa Eetulla, kun ponin omistaja pyysi kokeilla muutamat laukannostot sen kanssa. Eetu tosiaan tuli tallillemme viime syksynä ja nyt talvella sai uusiksi omistajikseen tallilla käyvän äidin ja tyttären. 

Mutta itse asiaan: vitsit se poni on hieno! 7-vuotias russruuna, jolla ei oltu tehty mitään käyntiä ja ravia ihmeempää ennen meille tuloa. Jossain vaiheessa kävi ilmi, että ruunalla on todella hieno suku ja sen isä on ensimmäisen palkinnon kantakirjaori, joka on itseasiassa nyt leasattu Ruotsista Suomeen. Poni on aivan sairaan nopea oppimaan ja tällä hetkellä työstön alla ovat laukannostot. Eetulla on lisäksi aivan ilmiömäinen tasapaino: itse laukannostot sujuvat loistavasti, mutta oikean laukan sijaan poni nostaa todella usein vastalaukan. Tätä ollaan työstetty ympyrällä, jolloin luulisi ponin nostavan luonnostaan myötälaukan. Mutta ehei! Eetun tasapaino riittää täydelliseen vastalaukkaan kuuden metrin voltilla. Ihan käsittämätön puksutin!


Mmmh, ponityttö taantuu ponin selässä ja aloittaa könöttämisen? :D



Eetussa on myös hirveän paljon samaa kuin Akussa. Esimerkiksi etujalan liike on todella iso molemmilla pojilla. Mitä isompi ensin, sitä pienempi perässä. ;)





Ja voi hitsit, kun en malttaisi odottaa kesää! Tänäänkin ratikan pyyhältäessä Laakson stadionin ohi huokailin kyydissä ja unelmoin kesän kisoista, auringon paahteesta, aurinkorasvan tuoksusta, leppoisista kesäilloista ja ihanasta lämmöstä. Eiköhän se kesäkin sieltä pian tule! :)

4 kommenttia:

  1. Voih, toivottavasti Aku olisi pian kunnossa! :) Jero on onneksi ollut koko ajan terve (kop kop kop) kun olen sen kanssa puuhaillut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se, ainakin nyt jo näyttää lupaavalta. :--)

      Poista
  2. Russit on ihan käsittämättömiä. Meikäläisen raviponi laukkasi ensimmäisellä ratsutuskerralla peräänannossa, ennen tätä oli vain kävelty ja ravailtu lenkkejä selästä. Alle vuosi kerran tai kaksi viikossa ratsuttajan alla ja seuratason B-luokasta reilu 63%. Miksei hevoset opi yhtä nopeasti, saati kehitä vastaavaa tasapainoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! No joo, oon ite miettinyt iha samaa! Käsittämätön oppimiskyky ja niin semmonen rehellinen asenne ja myös nöyrä - ei tarvitse kuin kerran muistuttaa, että miten sitä mennään, ja kaikki temppuilut loppuu kuin seinään. Hauskaa kuulla, että Eetu ei tosiaan ole ainoa taituri-russi! :D

      Poista