perjantai 14. helmikuuta 2014

Lempee...

...poitsujen välillä. ;)

Ihanaa ystävänpäivää ja märkiä pusuja kaikille lukijoille! 


Ystävänpäivän kunniaksi voisin toteuttaa jonkunlaisen toive- tai kysymyspostauksen. Joten, tuleeko teille lukijoille jotain erityistä aihetta, asiaa tai ilmiötä, josta haluaisitte tietää tai kuulla enemmän? 
Ideoita, kysymyksiä ja ehdotuksia vain kehiin!

Tänään meillä oli taas oman valmentajan tunti. Keskityttiin lähes täysin mun käsiin. Kummallisesti mun oikea käsi on heikompi, se lähtee huomaamatta työntymään eteen ja samaan aikaan kyynärpää loittonee kyljestä ja olkapää nousee ylös. Bastoksen valmennusvideolta huomasin ongelman laajuuden itsekin. Kuvat voivat valehdella enemmän kuin tuhat sanaa, mutta video näyttää totuuden peittelemättä ja todella rujolla (joskin myös parhaalla) tavalla. 
Oikea käteni on siis heikompi, mutta samalla hitaampi. Vasen käsi kompensoi oikean käden heikkoutta olemalla ajoittain vahva ja passiivinen. Siinä vasta parivaljakko! Toinen on heikko ja toinen passiivinen... Keskityimme siis tunnilla siihen, että pidän oikean käteni jäntevästi omalla paikallaan enkä anna sen lähteä valumaan eteen. Kun Aku pyrkii ylös ja pois peräänannosta, mun tulee jäntevästi pitää oikean käden tuntuma, ja samalla vasemman käden nimettömällä vaatia Aku takaisin raameihin. Tätä hetken tehtyämme tuli taas sellaisia ahaa-elämyksiä, että. Siirtymiset olivat loistavia ja kaikki oli vain parempaa, kun Aku oikeasti myötäsi. Jos menen täysin vaistojen ja tottumuksen varassa, luulen käyttäväni oikeaa kättäni oikein, vaikkei todellisuudessa näin ole. Valmentajan avulla ymmärsin, että oma asentoni on aivan väärä. Nyt pitäisi vain keskittyä omiin pikku kätösiin ja tottua uuteen tapaan pitää yläkroppaa, vaikka se tuntuisikin ihan vinolta.

Tässä kuvassa näkee selvästi, kuinka mun oikea käsi on paaljon edempänä ja ylempänä kuin vasen. 
Lisäksi oikein käden nyrkki on avonainen (eli käden vaikutus on heikko), kun taas vasen on nyrkissä oikein. Koska vasen
käsi on vahva (ja ehkä passiivinenkin), Aku ei ole täysin myödännyt ja se kurkkaa kaiken huipuksi vasemmalle.

Tallilaisten kanssa sovimme, että maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina meille tulee polocrosse-valmentaja! Hauskaa. En itsekään tiedä ihan täysin, minkälainen laji kyseessä, mutta siis sekoitus hevospooloa ja lacrossea. Tämä vuosi alkaakin mielenkiintoisesti eri lajeihin tutustuen, kun on treenattu jo temppuja ja seuraavaksi poolon ja lacrossen sekoitusta. :)


Jos siis teillä on kysymyksiä mielessä, niin kommenttia tulemaan!

2 kommenttia:

  1. Olen vasta alkanut seuraamaan blogia. Mainitset joissain postauksissa Akun jaloissa olevan sanomista. Olisin kiinnostunut tietämään asiasta enemmän, sekä sen miten huollat ja ennaltaehkäiset vaivoja. Kiinnostaisi myös Akun ruokinta ja valmentajat. Ihana blogi ja aion seurata vastaisuudessakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :) Laitan nuo ehdotukset muistiin ja vastaan kysymyksiisi sitten. :)

      Poista