maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mahtava viikonloppu

Ihan huippufiilikset!

Lauantaina pääsin portugalilaisen (nyt Ruotsissa asuvan) Paulo Bastuksen valmennukseen. Paulolla on klassisen ratsastuksen pohja kouluratsastuksessa, ja lisäksi hän pitää Working Equitation kursseja. Valmennus oli todellakin joka sentin arvoinen!

Kiteytettynä haimme ratsastukseen rentoutta ja keveyttä. Vaikka taputin (taputus ei ollut itse tarkoituksena, vaan rohkea myötääminen niin, että Aku joutui kannattelemaan kokonaan itse itsensä) oikealla, vasemmalla ja jopa molemmilla käsillä yhtäaikaa, Akun piti jäädä samaan muotoon samalla kokoomisasteella ilman, että mikään muuttui. Aluksi se oli hankalaa, mutta voi luoja mihin pisteeseen päästiin lopputunnista! Aku pysyi koottuna, ryhdikkäänä ja eteenpäin aivan älyttömän kevyellä kädellä, jopa myödätessäni molemmat ohjat kokonaan pois.
Valmennus oli äärimmäisen rohkaiseva ja mieltä avartava, koska niin helposti jään passiivisesti kannattelemaan hevosta, kun tehdään jotain vaikeita liikkeitä, joissa Akun tasapaino horjuu. Tarkoituksena ei siis ole, että alkaisin tästä edes ratsastamaan ilman ohjia tai tuntumaa, vaan se, että tuntuman pitää normaalisti olla höyhenen kevyt, ja vasta sitten, kun haluan esimerkiksi koota, pysäyttää tai suorittaa jonkun tasapainoa vaativan liikkeen, käytän ohjaa tarpeen mukaan. Näin minulla on paljon paljon enemmän säätövaraa. Jos jatkuvasti joudun puuttumaan esim. tempoon ohjilla, niin silloin, kun oikeasti tarvitsen ohjia, joudun tekemään kaksinkertaisen liikkeen.


Ja kunnon myötäys molemmin käsin. Tässä parhaita paloja. Kun annoin hevoselle edestä tilaan, niin johan alkoi toimia!

Ja sitten lisää mahtavuutta!

Eilen kävimme Keravalla seurakisoissa vetäsemässä tulokseksi 65,4 % ja valkoisen ruusukkeen kotia! Olen niin tyytyväinen itseeni, haha! Niinkuin viimeksi kirjoitin, tuskastuin omaan passiivisuuteeni ja matkustamiseen radalla, joten nyt tavoitteena oli oikeasti myös ratsastaa siellä radalla. Ja tavoitehan täyttyi aivan yli odotusten. Tuomarin kommentit: "Hyvä meno ja meininki. Ratsastit reippaasti ja rohkeasti." Ihan mahtavaa.

Pohja oli aikas pehmeä, ja pelkäsinkin aluksi, että Aku taas lysähtää radalla... Sen takia en verkannut kuin noin 15-20 minuuttia + tietenkin kävelytys ja kävelyt reilu puoli tuntia alkuun. Mitään lösähtämisen merkkejä ei tosiaan ollut, ja Aku oli energinen loppuun asti. Itse rataan en (taaskaan) ollut heti suorituksen jälkeen kovinkaan tyytyväinen, koska omasta mielestäni ratsastus meni tappeluksi loppua kohti. Mutta tätähän ei kuulemma näkynyt katsomoon, joten lähinnä se oli vain oman pääni sisällä. :) 7,5 pistettä tuli taas siirtymisistä, lopputervehdyksistä ja seiska oli yleisin numero. Joukkoon mahtui myös yksi 4,5, kun Aku hölmö meinasi ravata kouluaitaa päin. Teki ihme hypähdyksen, joka alensi pisteitä. Myös laukkavoltista tuli 5, koska Akulla taisi olla ristilaukka (tai jotain muuta epämääräistä), jonka jouduin korjaamaan raviaskeleen kautta.
Toinen mieletön juttu oli yleisvaikutelman pisteet, ensimmäistä kertaa elämässäni sain ratsastajan asennosta, istunnasta ja apujenkäytöstä 7,5! Valmentajani on todella saanut ihmeitä aikaan, ja olen kehittynyt lyhyessä ajassa hirveästi. Vielä viime syksynä oma istuntani ja räpellykseni selässä ei ollut kuin kutosen arvoista, joten vau vau ja vau. :)

Alkuverkkaa




Radalla hienostellaan, mutta muuten meno on tätä luokkaa. ;) 

Onnellinen sijoittunut. :)

2 kommenttia:

  1. Sinulle olisi haaste blogissani!

    jjuupa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Olen saanut saman haasteen jo, mutta kiitos kuitenkin! :)

    VastaaPoista