tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kauden aloitus

Nyt on kisakausi startattu.
Ei mennyt ihan nappiin sunnuntaina. Aku oli verkassa tosi hyvän oloinen, kevyt ja keskittynyt, mutta radalle päästyämme kaikki lösähti. Aku jännittyi ja kaikki ryhti ja energisyys katosi teille tuntemattomille... Ja mitä tekee ratsastaja? Ei mitään. Huoh! On se kumma, kun valmennuksissa niin ratsastaja kuin hevonenki toimii, yksin ratsastaessa menee huonommin, ja radalla vielä sitäkin huonommin. Ei kai auta, kun hankkia lisää kokemusta, treenata, keskittyä ja löytää joku keino, jonka avulla muistan / uskallan / kykenen / tajuan ratsastaa myös kisatilanteessa kunnolla, enkä vain matkustele ja lahnaile siellä satulan päällä...

Tulos oli siitä radasta (A-merkin kouluohjelma 2006) kuitenkin ihan hyvä, 60,4%. Mukaan mahtui paljon hyvääkin. Olin asennoitunut, että vaihtouran kanssa saattaa olla vaikeuksia, sillä Aku on niin julmetun isoliikkeinen, että joudun tekemään millintarkkaa työtä, jotta saan sen suoristettua, asetettua ja taivutettua kunnolla. Kuitenkin siitä ja edeltävästä voltista tuomari antoi seiskaa, joten tyytyväisiä ollaan. Seiskaa tuli myös siirtymisistä, vastalaukoista sekä toisesta keskiravista ja keskilaukasta ympyrällä. 
Toisen vastalaukan jälkeen mun paino oli ilmeisesti jäänyt väärin, sillä myötälaukkaa nostaessani Aku lähtikin vastalaukkaan... Siitä siis 3, ja koska älysin asian liian myöhään, se ehti vaikuttaa myös seuraavaan arvostelukohtaan, josta tuli 4.

Oli kuitenkin kiva päästä tähän lähelle tekemään yksi harjoitusrata alle, ennen kuin aletaan valmistautua isompiin kisoihin. Joka kerta oppii lisää, ja ehkä ensi kerralla osaan korjata joitakin ongelmia oikein. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti