sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Esteitä!

Aikaa on vierähtänyt edellisestä postauksesta, mutta nytpä tulee asiaan korjaus!

Kouluratsastaja yllätti tässä muutama päivä sitten, ja kavereiden innoittamana päädyin hyppäämään muutamia pikkuesteitä Akun kanssa. Oli muuten ihan mielettömän hauskaa, vaikka taas todettiin, ettei Aku kyllä ole mikään estekenttien suvereeni valloittaja... Se innostuu valtavasti päästessään pomppimaan, mutta unohtaa itse hyppäämisen siinä touhotuksessa. Etujala nousevat vähän, mutta takajalat tulevatkin sitten vähän niin ja näin perässä.
Saatiin kuitenkin pari ihan hyvääkin hyppyä. Esteen alle laitettiin siniset laatikot, jotka olivat sen verran jännittävät, että Aku ensimmäistä kertaa jopa venyi ja nosti jalkojaan! 

Koulusatulalla hyppääminen ei ole mitään maailman mukavinta, mutta niistä pikkuruisista ehkä 60cm korkuisista esteenpoikasista yli pääseminen onnistui kyllä koulupenkinkin kanssa.

Onnistunein hyppy


Kaverini otti videota, mutta hysteerisesti kikattavan ratsastaja sekä tukiryhmän sekoilut aiheuttivat lieviä keskittymisvaikeuksia kuvaajalle. Videosta kuitenkin saa (ehkä) joten kuten selvää, joten anti mennä! 

Kommentit hyppyjen aikana:
"Mä voisin kerrassaan sanoa, että kyllä tosta hevosesta löytyy energiaa, vaikka se onkin tuollainen lihapulla!"
"Ähähähääh, hahahaah, hehehehhe. Voi luoja..."
"Käännä!"
"Mä oon varmaan kuvannut tässä kaikkea muuta kuin Iraa, kamera vaan heiluu ja välillä näkyy, kun esteet lentelee. Hiihihih!" 
 "Nallekarhu jyrää..."


Mutta kaikilla oli hauskaa - en muista milloin viimeksi olisin nauranut 80% siitä ajasta, jonka olin hevosen selässä. :D Valmentajani oli sitä mieltä, että pikku esteiden hyppääminen ja esimerkiksi jumppasarjat tekevät todella hyvää. Akun täytyy oppia jäntevyyttä sekä käyttämään takajalkojaan paremmin.

Eilen väännettiin normaalin tapaan sileällä, ja vitsit Aku oli todella hyvä. En ole ehtinyt tällä viikolla valmennukseen, mutta siitä huolimatta hommat sujuivat ihan todella hyvin - jopa yllättävän hyvin! 

Vajaan kahden viikon päästä onkin sitten SuoRan valmennusleiri Ypäjällä. Valmentajana toimii Rosali Kivitie. En ole koskaan ollut hänen valmennuksessaan, mutta olen kuullut paljon hyvää. Odotukset ovat korkealla, koska viime syksyn leiri oli todella antoisa; sain paljon vinkkejä ja motivaatiota jatkoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti