maanantai 23. joulukuuta 2013

Vierailevia tähtiä

Voi poni sentään! 


Taisin jossain tekstissä mainitakin, että olen silloin tällöin ratsastellut pientä Eetu-ponia. Hitsit se on mainio otus! Ilmeisesti se ei koskaan ennen ole ollut kunnolla ratsuhommissa, koska oikein päin kulkeminen oli pari ekaa kertaa ihan ihmetyksen aihe. Myös tallille tullessa se oli hirveä jäärä: kierteli ja kaarteli, ei pysynyt hetkeäkään paikallaan ja oli todella ärsyttävä. Nyt se on kuin pieni enkeli, seisoo ja odottaa nätisti sekä vain katselee isot tummat silmät tarkkana muiden puuhia!

Olen ratsastanut Eetulla ja vähä opettaa sitä ratsuna olemisen salaisuuksiin kai kolmisen kertaa. Nyt viime viikolla asiat vain naksahtivat paikoilleen, ja poni kauniisti myötäsi ja haki itse alas, ajatus peräänannosta on siis jo häilyvänä pienen ponin mielessä! Takapää pitää saada toimimaan paremmin, sillä nyt sillä on vielä vähän ongelmia eteenpäinpyrkimyksen kanssa. Lisäksi pää nyökkää välillä liikaakin kuolaimen alle, mutta pääasia, että poni uskaltaa rentoutua eikä tikitä pää pilvissä. Uskon kuitenkin, että edellä mainitut seikat alkavat nopeasti toimia, kunhan poitsu ensin tottuu kulkemaan uudella tavalla - pikku hiljaa. :) Laukat nousee pienen kiihdyttelyn jälkeen, mutta joka kerta nopeammin. Nyt poni on alkanut vähän taipumaankin, ja kunhan vähän treenaillaan ja totutellaan uuteen meininkiin, voi nopeasti alkaa ajatella asetuksia ja väistäviä apujakin. Käyntiin ja raviin siirtymisen sekä pysähdyksen sujuvat ja olivat ponille ihan tuttujan alussakin.
Siitä tulee tosiaan varmasti tosi kiva peli, se tuntuu jo nyt kevyeltä suusta ja on hirveän nopea oppimaan ja hiffaamaan asioita. Eetun olisi tarkoitus toimia tallin lasten ponina ja erityisesti yhden tallilla käyvän tytön ratsuna. Ehkä pääsevät vielä valmentautumaan ja tulevaisuudessa kisoihinkin! 



Maanantaina kävin taas toisen poniherran selässä. Leevi on usein aika adhd ja kuumuu todella herkästi. Nyt jotenkin alusta asti ponski oli rennolla mielellä, joten käytin sen hyödyksi ja tehtiin vain pikkupikkuravia ajatuksena niiiiiiin rento meininki kuin mahdollista. Leevi venytti ihan alas ja kuunteli istunnan apuja aivan älyttömän hienosti, pystyin täysin keksittymään vain omaan istuntaani ja sillä vaikuttamiseen. Se oli tyytyväisen, rennon ja keskittyneen oloinen melkein koko ratsastuksen ajan. Hirveän hauskaa! Seuraavaksi varmaan länkkäsatula niskaan? Hihi.



Usein tuollaisen rentouteen ei ihan ylletä, vaan meno on aika kuumahkoa. Leevi on niin liikkis ja huvittava, kun se tohkeissaan touhuaa ja tykkää tekemisestä, ja usein se tarjoaa kaikkia temppuja ihan itse. Esimerkiksi alla oleva kuva on tilanteesta, jossa poni itekseen vain kokosi ja kokosi ja nousi, ja kuski kiljui kyydissä kuvaajalle, että "apuaaa mitä tää poni tekee!". Vastaus oli, että ilmeisesti piffiä.
Leevillä on älytön kyky koota itseään ja se suorittaa asioita, jotka hämmentävät totaalisesti! Tosiaan toissa ratsastuskerralla poni kävi äärimmäisen kuumana, tarjosi piaffia ja passagea ja nousi edestä niin, että melkein alkoi pelottaa. Häntä viuhoi ja korvat meni luimuun pienestäkin liioitellusta avusta, ja välillä oli pakko heittää ohjat pois ja antaa ponin kävellä ja rauhoittua, ettei ihan oltaisi räkähdetty ilmaan! Esiintymisen jälkeen poni oli taas niin tyytyväisen oloinen itseensä ja maiskutteli suutaan. Hauska!




Videolla tosiaan mennään tarkoituksella tuollaista tipitipiravia, melkein lähtentelee jo jogia. Alla kuitenkin todistus siitä, että kyllä poni oikeasti osaa myös ravatakin. 

Kesä 2012


Pari viikkoa menee ilman hepostelua, sillä tällä hetkellä sijaintini on viime vuoden joulun tapaan Espanjanssa. Saa nähdä, kuinka monta päivää menee, ennen kuin iskee hirveä ikävä. Akua liikuttaa reissun ajan kaksi kaveriani, joten lomailua ei sille ole todellakaan tiedossa!

Eetu ja Aku tutustuu. :) Aku oikeasti tykkää pienistä hevosista! Ponit ja varsat on ihan Aksun lemppareita. 

PS. Bloggeri tuhoaa aika hyvin kuvien laadut nykyään. En ole aiemmin huomannut samaa. Onko muilla ollut samoja ongelmia?

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo Leevi! Ja jep, täällä välillä kans hajoa kuvien laatu ihan totaalisesti kun lisätään bloggeriin.. :/

    parlahastar.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hihi. :) joo, välillä tää tekee muuten vain kuvat sumeeksi, mut tällä kertaa sumeuden lisäksi värit meni ihan oudoiksi. outoa!

    VastaaPoista