sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Pikkujoulut!

Järjestimme tallillamme pikkujoulutapahtuman viikonloppuna. Koko show onnistui todella hyvin, mitä on vieläkin vaikea uskoa. Olin ihan varma, että jokin katastrofi kuitenkin käy, koska päivässä oli paljon järjestelemistä niin hevosten, shown kuin tekniikankin puolesta. Pessimisti ei pety, vai miten se meni? ;)

Porukkaa oli yllättävän paljon, arvioimme mukaan noin 50 katsojaa. Ohjelmassa oli ensin kolmen ratsukon stuntratsastusshow. Vitsit, että on edelleen vaikea katsoa sitä meininkiä. Äijät ovat aivan hulluja! Täyttä laukkaa pitkin maneesia, sitten hillutaan hevosen sivulla, väärinpäin satulassa, pää alaspäin kyljellä, seisotaan, heilutellaan keihäitä ja miekkoja, hevoset hyppii pystyyn ja menee makuulleen pyynnöstä. Siistiä, mutta aivan hullua. Vaatii aivan älytöntä fyysistä suoritusta, koordinaatiota ja voimaa tehdä niitä temppuja. Piko the monitoimimies oli myös mukana showssa ja yllätti kyllä kaikki! Se on muutaman kerran ollut stuntesityksissä mukana, mutta eilen se oli silmin nähden aivan liekeissä. 

Esiinnyimme Akun kanssa kouluratsastuksen lajiesittelyssä. Akun omistaja juonsi ja kertoi kouluratsastuksen historiasta, tavoitteista, kilpailusta, arvostelusta, askellajeista ja liikkeistä. Akua hieman jännitti välillä särähtelevät kaiuttimet ja yleisö, mutta toimi todella hyvin. Valmentajammekin oli katsomassa, ja oli tyytyväinen suoritukseemme. Teknisesti kaikki ei sujunut ihan täydellisesti, mutta Aku pysyi hyvässä ryhdissä ja polki aktiivisesti takaa suurimman osan ajasta. A sai paljon ihailuja, on se semmoinen sydänten murskaaja!

Aku on yhtäkkiä mennyt aivan älyttömästi eteenpäin. Sen voima on kehittynyt hurjasti, ja tuntuu, että ihan vain parissa kuukaudessa. Mutta niinhän se on, oikeasti kantovoiman ja lihasten kehittyminen vie järkyttävän kauan aikaa. Vuodessakaan ei välttämättä ihan hirveästi tuloksia näy. Nyt takapää toimii todella paljon paremmin, se on aktiivinen ja polkee hyvin alle. Tänä kesänä melkein joka kisan protestilistassa (siis tuomaripaperissa ;) luki "enemmän voimaa taakse" tai "takapäähän lisää aktiivisuutta". Muutos on oikeasti aika huima.

Meidän shown jälkeen oli Akun omistajan vuoro esiintyä lännenratsastuksen lajiesittelyssä, kun minä juonsin. Aku oli tästä juontopuuhasta hieman eri mieltä, ja meinas alkaa sekoilemaan ja hyppimään pystyyn, joten koin hyväksi ideaksi tulla selästä alas ja olla rikkomatta mikrofonia. 
Tämän jälkeen esitimme vielä yhdessä lyhyehkön Pas de Deuxin. Ei ollutkaan ihan perinteinen esitys, sillä kouluratsukkoa ja lännenratsukkoa harvoin näkee samaan aikaan. Halusimme vielä näyttää, miten molemmilla hevosilla voidaan tehdä samanlaisia juttuja, vaikka fiilis ja meininki onkin aivan eri maailmoista.
Lopussa oli vielä vuorossa ratsastusjousiammuntaa. Omakin mielenkiinto syttyi, se on nimittäin tosi hauskan oloista! Odottelen, että kesällä rakennettaisiin maastoon joku rata - sitten olisi siistiä mennä täyttä laukkaa metsikössä ja ampua jousilla. ;)

Alla olevat kuvat: TP-O


En mä nyt ihan noin jännittynyt ollut, mitä kuva antaa ymmärtää? :D




Mitä tässä kuvassa tapahtuu? Näkymätön kyntöaura? Hahah!


Upea Aku, mutta miten noi kädet onkin noin sata metriä liian kaukana toisistaan? Hups. :D

Tämä kuva kiteyttää sen, mistä tekstissä puhuin. Akun ryhti ja voima ovat syksyn aikana kehittynet aivan sairaasti.

Keskilaukkaa



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hihi, se on kyllä hieno! Semmonen ruunanrupsukka, joka osaa aina yllättää. :)

      Poista