sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

34 km ratsastuslenkki!

Huh! Eilen tuli istuttua hevosen selässä aika monta tuntia. Olimme kahden hevosen valjakon ja kahden ratsukon voimin KormuRun -juoksutapahtumassa. Reissu tuli pienenä yllätyksenä, mutta oli ehdottomasti tekemisen arvoinen!

Lähdimme aamulla puoli yhdeksän aikoihin taivaltamaan 12 km matkaa tapahtumapaikalle. Ja aah olen niin ylpeä Akusta! Eipä ole montaa hevosta, jonka kanssa uskaltaisin hyvillä mielin kulkea pitkän matkaa kantatietä, jolla suhaa hurja määrä autoja ja rekkoja. Valjakko kulki edessä vieden melkein koko kaistan, ja me tulimme toisen ratsukon kanssa takana. Aku ei välittänyt autoista, vaikka jotkut hullut vetivät välillä kahdeksaakymppiä todella läheltä. Pari kertaa se kuitenkin säpsähti, kun iso rekka jylähti takaa ohitse.

Perillä lepäsimme vajaan tunnin, kunnes lähdimme juoksijoiden edellä 10 km lenkille. Voin sanoa, että kun ravaa 10 km putkeen (noin 45min, keskivauhtina 13,8 km/h), voi pohjelihakset seuraavana päivänä olla hieman hellänä! Akukin jaksoi painaa loppuun asti, vaikka oli aikamoinen höyrypatsas, kun pääsimme perille. Kävelytettiin hetki puuskuttavia hevosia, ja juotettiin ne ennen kuin lähdettiin taivaltamaan 12 km takaisin kotio. 

Mahtava reissu hyvässä seurassa! Kyllä tuollaisilla lenkeillä tuntee ratsastavansa. ;)




Tänään mun jalat olivat niin totaalisen rikkipoikkipuhki, että neljän ravikierroksen jälkeen luovutin, heitin satulan ja suitset kentän nurkkaan ja hömppäiltiin loppu aika poitsun kanssa. Oon niin iloinen ja tohkeissani meidän välisestä luottamuksesta nykyään. Kävelin noin puoli tuntia pitkin poikin kenttää, ja Aku seurasi koko ajan perässä. Kun juoksin, se juoksi mun rinnalla. Kentän laidalla olevaan hiekkakasaan se ei kuitenkaan uskaltautunut mun perässä, mutta ehkä ensi kerralla kiipeillään sinnekin?

Torstaina otetaan valmennuksessa taas tuuppailuvaihde päälle kaikenlaisen tohinan jälkeen.

Alla vielä teitä viihdyttääkseni liuta kännykkälaatua!

Ihaninta on välillä jättää treenailut sivuun ja vaan hömpötellä. 

Kiinnostuksen kananhäkki... :) Poitsu on selkeesti hoikistunut.

<3



Tättärää! 

Etujalat kävi jo hiekalla. Pitäisköhän alkaa harrastaa suomenhevosagilityä? :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti