perjantai 9. lokakuuta 2015

Hämeenlinnassa kisailemassa

Viime viikonloppuna käväistiin Sidun kanssa taas kisakarkeiloissa. Paikkana oli Hämeenlinna ja järjestäjinä Kanta-Hämeen Ratsastajat. Koska tavoitteena on vain saada mahdollisimman paljon kokemusta ja startteja alle, päädyin ilmoittautumaan sekä helppoon A:han että B:hen. Eihän Sidu oikeasti ole helppo A -tasoa puutteellisen kantokyvyn ja voiman takia, mutta teknisesti suorittaa kaiken vaadittavan ilman ongelmia. 

Ensimmäisenä vuorossa oli helppo B:3. Verkka oli maneesissa ja ulos radalle mennessä herraa alkoi kovin hirmuisen valtavan paljon jänskäämään. :D Mitään pöllöilyä Sidu ei onneksi harrasta mutta jännittyessään siihen on vaikeaa saada mitään reaktiota. Liikkuminen oli hyyyvin varovaista ja selätöntä, ja energisyys kärsi kaikista eniten. Pupu pöksyssä siis suoritettiin rata, joka oli kuitenkin rikkeetön ja ihan siisti. Sidun kaikki näyttävyys katoaa, kun se näyttää ohutkaulaiselta kirahvin ja alpakan sekoitukselta, mutta tuomari kuitenkin piti näkemästään vaikka kaipasikin suoritukseen enemmän energiaa. 

Lopulta prosentteja kertyi jopa 63,41% eikä sijoituskaan jäänyt kuin 0,4%-yksikön päähän! Pidettiin pieni paussi, Sidu sai hörpätä vähän limpparia (melassivettä) ja mutustella evästä, minkä jälkeen kiristettiin taas satulavyö ja suunnattiin uudestaan maneesiin verkkaamaan.
Olin täysin varma, että toisella kertaa Sidu ei olisi yhtään niin jännittynyt ja oikeassa olin. Ohjelma oli helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma, joka sisälsi paljon kaikenlaista puuhaa melko nopeassa temmossa, joten keskityin verkassa saamaan Sidun reagoimaan nopeasti pohkeeseen ja tulemaan taas takaisin. Jopa vähän paineistin ja vaadin hieman parempaa ryhtiä ennen radalle menoa. 

Olin oikeassa siinä, että toisella kertaa heppaa ei jännännyt melkein lainkaan. Suoritus oli paljon ryhdikkäämpi ja energisempi, joten tavoitteet täyttyivät! Rata oli rikkeetön ja jälleen ihan siisti, joten saatiin kyllä olla tosi tyytyväisiä herraan! Ei tarvinnut yhtään hävetä radalla kokematonta ja vielä vaiheessa olevaa Sidua. :) 

A:sta tuloksena 61,74% ja vaikka sillä oltiin tuloksissa häntäpäässä, fiilis oli hyvä! Vain kahta kuukautta aiemmin starttasimme ensimmäistä kertaa helppoa C:tä, joten valtavan pitkälle ollaan päästy tosi nopeasti!


Tänään treenailtiin ulkona ja Sidulla oli selkeästi hieman ylimääräistä energiaa kylmien ilmojen takia. Ukkeli oli huisin hauskalla päällä, korvat tötteröllä ja varsin veikeä ilme naamalla se mennä touhutti pitkin ulkokenttää. Hain vaan isoa ja energistä ravia ja Sidu tuntui tosi kivalta!
Lisäksi se tänään yhtäkkiä tajusi miten ravia lisätään. Se ei oikein ole osannut tehdä sitä, mutta tänään joku niksahti paikalleen ja Sidu leiskautteli hienoja pätkiä! Sen omistajan kanssa naureskeltiin, että kun Sidu kerran tajuaa jonkin asian, se kyllä muistaa ja tekee sen jatkossakin. Niinpä toisen kerran kokeiltaessa herra itsevarmana venyi ja pärisi tyytyväisenä "kyllä minä tiedän!". Kiittelin ja kehuin sitä paljon ja lopulta Sidu ei muuta olisi halunnut tehdäkään.

Seuraavaksi ratsastajan pitäisi myös saada joku ahaa-elämys ja hiffata, että miten ihmeessä siinä Sidun uudessa ja hienossa keskiravissa oikein pystyisi istumaan... Sitä odotellessa. ;)


Venyy jo hieman! (voi hyvä luoja tuota könötystä... ;)Hauskaa ja oppimisen täyteistä viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti