sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Poneilua!

Sidun ohella treenasin elokuussa ja nyt syyskuussa parisen kertaa viikossa 5-vuotiasta kuvan kaunista welsh cob tammaa Hildaa. Päätavoitteena oli viikko sitten käyty Laatuponikilpailu, jossa viime kesänä varsonut Hilda osallistui neljävuotiaiden este- sekä askellajikokeisiin.

Ponit ovat kyllä ihan huisin kivoja! Sydän alkoi sykkimään varsinkin welsheille - siis mitkä liikkeet! Hildassa on aivan valtavasti laatua ja potentiaalia, ja sillä on todellakin kolme upeaa askellajia. Luonteeltaan tamma on erittäin herkkä, mikä näkyi ja tuntui kaikessa tekemisessä. Ratsastaessa se saattoi säikähdellä yllättäviä ääniä tai ratsastajan painopisteen muuttumista. Säpsyily oli kuitenkin melko pientä, lähinnä vain muutaman metrin pakoreaktio, joka laantui hyvin nopeasti. 

Viime sunnuntaina Aulangolla esiintyi toinen toistaan upeimpia poneja. Monilla oli ikäisikseen paljon kokemusta, muun muassa Poni Breedersistä. Hilda on toisen ratsastajan kanssa käynyt muutamissa estekisoissa (saaden nollaratoja), mutta kouluaitoja neiti ei ollut vielä eläissään nähnyt. Sitä sitten jännitettiin, että miten mahtaa poni niihin suhtautua, varsinkin kun yhteistyötä oli ehtinyt olla vasta kuukausi takana.

Herkkä tamma tietenkin jännitti radalla, ja pitkät sivut mentiin varsinkin laukassa varsin mielenkiintoista siksakkia. Mutta pysyttiin aitojen sisällä ja sain esitettyä kaikki kolme askellajia ja ratsastettua koko ohjelman. Vain yhdessä kulmassa jouduin ottaa hieman ronskimmin kiinni, sillä huomasin Hildan lähtevän imemään kulmaa kohti ihan selkeästi ajatuksella "jahas, kavalettiko se siinä!". :D

Koko poppoo oli todella tyytyväinen neidin käyttäytymiseen ja suorituksiin. Omistaja ei olisi vielä vuosi sitten uskonut, että sen kanssa olisi mitään mahdollisuutta edes osallistumaan kyseisiin karkeloihin. Mutta niin vain yksi tavoite ja välietappi on jo takana päin. Nyt nuori neiti saa hieman pidemmän lomajakson, ja katsellaan sen jälkeen, josko yhteistyö vielä jatkuu tulevaisuudessa muodossa tai toisessa. :)

Aulangolla 20.9. askellajikokeen jälkeen.


Hilda kotona 12.9.




Tukkajumala!


4 kommenttia:

  1. Hienoa nähdä, että ratsastuksesi ovat jatkuneet ja ratsastettavia on löytynyt! Hilda on kyllä kaunis poni, mutta niinhän ne welshit yleensä ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä saa olla tyytyväinen, kun on mahdollisuus jatkaa laadukkaden hevosten kanssa. :)

      Poista
  2. Ai että kuinka upea poni! Todella kauniin värinen ja mallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Itsekin olin ihan myyty tuosta väristä!

      Poista