lauantai 25. toukokuuta 2013

The Black Stallion


Pientä hiljaiseloa kirjoittamisen suhteen, sillä Akulla oli/on jännetupentulehdus. Poitsu on vain tarhaillut reilun viikon, ja huomenna alkaa kävelytys. Viikon päästä pääsee taas selkään, sillä jalka on parantunut todella hyvin!
Pari viikkoa sitten valmennuksessa huomattiin, että Aku on selkeästi ep. Käynnissä ei näkynyt mitään, mutta saman tien ravissa ongelma näkyi selkeästi. Noh, eipä ollut valmennusta sillä kertaa... Maanantaina käytiin ultraamassa jalka klinikalla, ja onneksi mitään pahempaa ei ilmennyt!

Lukemisten ja Akun saikkuilun takia en viikolla käynyt kuin yhtenä päivänä tallilla - ja sen kyllä huomasi! Olin hirveän kiukkuinen ja levoton, mutta eilen kun viimein pääsin tallille, kaikki oli taas hyvin. Kävin mielenrauharatsastamassa Pikoa ilman satulaa pellolla, minkä jälkeen otin molemmat poitsut (Akun ja Pikon siis) riimuihin ja painuin laitumelle syöttelemään niitä. 



Eilen päädyin vielä yhden stunttihevosen selkään. Ratsastin Jardilla ensimmäistä kertaa viime kesänä, jolloin ratsastus päättyi viiden minuutin rodeon jälkeen siihen, että ruuna hyppäsi pystyyn, menetti tasapainon ja kaatui mun päälle. :D Kävi lopulta ilmi, että vain harva oli kyseistä hevosta koskaan pystynyt ratsastamaan. Noh, syljin täräyksen jälkeen pahimmat hiekat suusta ja kipusin takaisin selkään, minkä jälkeen meillä ei ollut enää mitään ongelmaa. Minä (joka en todellakaan ole mikään esteratsastaja) hyppäsin sillä 135cm okserin, jonka jälkeen paineltiin maastoon tutustumaan toisiimme. Jard on aivan mieletön hevonen. En ole koskaan tavannut yhtä fiksua hevosta - se on melkein pelottavan älykäs.
Stunttihevosena se tosiaan menee pyynnöstä makuulleen ja hyppää pystyyn merkistä. Eiliseltä kuvia vain makoilusta, sillä ilman satulaa (ja kypärää ;) pääti olla ottamatta turhia riskejä. Niin mainio tapaus!






Mutta tänään! Ah, pääsin ratsastamaan aivan tajuttoman upeaa PRE-oria Nawegantea. Isänä tällä komistuksella on Habanero, jota jokainen voi käydä esim. Youtubesta kuolaamassa. ;)

Oria käytetään jalostukseen, ja sitä ei pahemmin olla talven aikana eikä sen jäljiltä ratsastettu. Noh, näin yksi päivä orin liikkeessä ja ilmeisesti ilman mitään itsesuojeluvaistoa ilmoitin, että mielelläni menen kokeilemaan herraa. :D Katastrofin ainekset olivat valmiina: ratsastamaton ori, äärimmäisen kuuma tapaus ja vielä juuri astunut... Onneksi Nawe on kuitenkin älyttömän kiltti, ei pure eikä potki. Saksassakaan ei ollut niin kuumia tapauksia kuin tämä, mutta sellaisen hörhöömisen ja mylvimisen vielä siedän, kunhan hevonen kunnioittaa ihmistä. 

Orin toinen omistaja piteli kiinni, kun minä uhkarohkeana kipusin selkään, ja sitten mentiin. Noin 20min ori hörhelsi pitkin kenttää, ja mä vaan innosta (ja puoliksi kauhusta) nauraen istuin kyydissä. Siis se fiilis! En ole koskaan ratsastanut yhtä upealla hevosella. Vajaan puolen tunnin hörhöömisen jälkeen ori viimein rauhottui, ja pikku hiljaa alkoi kuuntelemaan ratsastajaakin. Lopulta se venytti niskaansa ja pörisi tyytyväisenä, ja loppukäynnit tehtiin jopa oikeassa askellajissa ja tilanteeseen nähden rauhallisesti!
Huh, alla olevat kuvat varmaan kertovat enemmän kuin sanat. ;)


Ilme = fiilis :D



"OH MY GOD, this feels so good!" Ja tämä ei ole edes pahimmasta päästä ilmeitäni. ;D


Hieman kun antoi ohjaa ja merkkiä istunnalla, niin kyllä jalka nousi!



<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti