maanantai 23. helmikuuta 2015

Pöllö pullaponi

Mitäs meille kuuluu? Vastaus on, että aika normaalia. Treenit ovat sujuneet oikein mallikaasti ja motivaatio on edelleen kova. Samaan aikaan haluisin, että olisi jo äkkiä maaliskuun loppu ja ensimmäiset kisat, mutta toisaalta jostain iskee jännä päälle ja kauhuissaan selailen kalenteria, että noinko vähän aikaa enää... 


:D Akun näkemys rennosta ja tasapainoisesta loppuravista... Tarvii varmaan hommata sille hammassuojat, jos raukka vetäsee joku päivä polvellaan itseään turpaan. :D 


Ei me oikeesti mennä loppuraveja tolleen etupainosesti kaahaten - osataan me mennä rauhaksiinkin ja tasapainoisesti loppuverkkaa. :P 

Ikuisuusprojekti möhömaha. Liikkeessä mahaa ei oikeastaan huomaa, mutta Akun seisoessa käy ilmi, että hieman pitäisi vyötäröltä vielä nipistää pois. Herra on tätä "lihoo pelkästä heinän katsomisesta" tyyppiä... Tosin pitää muistaa, että Aku on hyvin perinteinen suomenhevonen, joten siitä ei rakenteen puolesta koskaan saakaan mitään puoliverihevosen tyylistä hoikkelia - ei ainakaan jos sen haluaa pitää hyvässä lihassa ja terveenä.





Kun sanoja kuulumisten kertomiselle ei oikein löydy, niin ehkä kuvat ja video korvaavat ne. Kaverini otti lauantaina parit videopätkät ihan vaan perusmeiningeistä ilman sen kummempia kokoamisia tai temppuja. Halusin nähdä liikkuvaa kuvaa meistä, jotta pystyn paremmin reagoimaan omiin ongelmakohtiin. Kädet ovat jo vähän paremmin vakaat, eikä oikea käsi nouse taivaisiin ja työnny eteen niin paljoa, mutta vielä on tekemistä. Lisäksi menoa pitäisi saada vielä tasaisemmaksi. Videolla huomaa juuri laukasta, että se välillä meinaa karata käsistä. Valmennuksessa tämä jo onnistuu aika kivasti ja pystyn ylläpitämään pakan koossa hyvinkin huomaamattomasti.

Oon viime aikoina tehnyt paljon vastalaukkoja, mikä on edelleen meille aika haastavaa. Ylipäätään vaatii tarkkuutta saada suomenhevosen laukka täysin kolmitahtiseksi, ja vastalaukoissa tämä korostuu potenssiin tuhat. Pikkuhiljaa tasapaino on kuitenkin kehittynyt ja ne eivät ole enää niin karmaisevia kuin ne olivat vaikka viime kesänä. Aku tarvitsee vielä vähän voimaa ja minä taitoa auttaa hevosta ja tasapainottaa sitä vaikeissa tilanteissa. 

Mietin taas pari päivää, että kehtaanko pistää videota näkyville, mutta mitäs sitä peittelemään. Onneksi meidän ei tarvitsekaan vielä olla täysin valmiita, tässä on vielä hyvin aikaa viimeisille treeneille ennen kuin showtime alkaa. ;)

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!


4 kommenttia:

  1. Plääh, video ei näy :-( "This video is private"
    Mutta hienoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärh taas sama... :D Lataan suoraan moviemakerista youtubeen ja silloin se ei anna valita kuin yksityinen tai julkinen, enkä ikinä muista vaihtaa sitä jälkikäteen piilotetuksi. Nyt pitäisi?

      Poista
  2. Aku Aku Aku <3<3<3 Niiin hieno, ihanan näköistä menoa! Kyllä teitä katsellessa pitää taas miettiä, että tuolta näyttää he A tason ratsukko - ja me kuulutaan sinne He B tasolle ... Akun etujalkojen polven nosto mekaniikka ja perinteinen suomenhevosen rakenne lämmittää sydäntä. Intolla oli hyvin samantapainen askellus - mitä enemmän pyysi, sitä enemmän hevonen halusi miellyttää ja nosteli polvia korkeammalle :)

    Niin, eikä kyllä yhtään ole Akulla ylimääräistä tuossa vatsan ympärillä! Ja minä olen sentään (hevosten kanssa) tosi tarkka läskeistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Jilla! :) Äläkä nyt yhtään aliarvioi teitä Torstenin kanssa! :P Mitä kuvista ja videoista näin, niin myös mun silmään Akussa ja Intossa oli hyvin paljon samaa. Taitaa olla vaan sattumaa, koska ei poitsujen suvuistakaan löytynyt kuin yksi yhteinen tamma (Vekkuli).
      Ja tuohon pulskuusasiaan: ihanaa, että joku sanoo noin! Akulla on ollut oikeasti ongelmaa tuon painon suhteen, tosin tällä hetkellä tilanne alkaa olla jo aika hyvä. Mutta ei sitä voi olla kuuntelematta, kun ihmiset höpisee siitä, että kylkiluiden tulisi tuntua ja mitä kaikkea... Akun masua jos alkaa lääppimään, niin käsille on oikein pehmeä ja vähän hyllyväkin vastaanotto. ;)

      Poista