maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäisyllätys

"Ira, ponipihatossa on ihan pieni varsa!!" 
"Mitäh?!"

Meitä odotti varsinainen pääsiäisyllätys, kun saavuimme eilen tallille. Eetun omistaja lähti hakemaan ponia tarhasta, mutta pamahti hetken päästä takaisin talliin hyvin hölmistynyt ilme kasvoillaan: "tuolla on varsa, siis ponipihatossa on varsa!" Hetken mietin, että mitäs ihmettä, ei siellä kenenkään ponin pitäisi olla tiineenä. Lähdettiin katsomaan ja toden totta, siellä ulkona tihkusateessa hoiperteli pienen pieni, ehkä muutaman tunnin ikäinen shettisvauva. Talutettiin emä sisään ja kannettiin varsa perässä sekä soitettiin tallin omistajalle, että tällainen pieni ylläri olisi täällä. 

Varsan emä, 7-vuotias myynnissä oleva Sherry, tuotiin viime syksynä Puolasta. Silloin sen sanottiin olevan kantavana, mutta talven kuluessa edes eläinlääkäri ei uskonut sen olevan tiine - tamma oli niin hoikka, ettei mahassa mitenkään olisi voinut kasvaa varsaa. Noh, kyllä se sitten oli tiine ja sai tosiaan eilen pienen pienen tammavarsan. Varsinainen Kinder-yllätys? ;) 



Akun kanssa olemme vain humpsutelleet käynnissä ja ravissa. Epäpuhtaus näkyy edelleen, vaikkakin on koko ajan mennyt parempaan suuntaan. Saa nähdä, milloin herra on siinä kunnossa, että voidaan alkaa suunnitella valmennuksia ja kisoja. Toukokuun lopulla Laaksolla olisi alue/kansalliset, joissa olisi kivoja luokkia. Mikäli kaikki nyt sujuu ja Aku alkaa liikkua puhtaasti, voisi ottaa tavoitteeksi päästä sinne.

Lauantaina kävimme tekemässä tallikaverini kanssa pitkän 
käyntilenkin ihanassa auringonpaisteessa!

2 kommenttia:

  1. Voi ei, maailman ihanin yllätys! Onneksi ilmeisesti varsominen oli sujunut ilman ongelmia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! :) Juu, vaikka vauva onkin tosi pienikokoinen, niin silti hyvissä voimin ja emä hoitaa mallikkaasti. Varsominen on kyllä varsinainen mysteeri, sillä emme löytäneet tarhasta emmekä pihatosta mitään jälkiä siitä? :D

      Poista