keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tajuamisia

Hiphei!

Kehittyminen, oppiminen ja yleisesti asioiden tajuaminen vaan on niin siistiä! Toissa viikolla opin yhtäkkiä istumaan (paremmin). Yhtäkkiä siinä ratsastellessani vain tajusin, että "ahaa! mun täytyy siis ajatella koko kropalla ja kokonaisella kropalla paino alas ja taakse". Kas kummaa, kun meno parani. Ihan uskomatonta! Ihan kuin joku pikkulapsi, joka pitkän ajan harjoittelun jälkeen yksi kaunis päivä vain ottaa ne ensimmäiset itsenäiset askeleensa.

Viime viikonlopun valmennuksessa taas hiffasin, miten suuri merkitys on hevosen kaulan ja suun rentoudella. Keskityimme siis siihen, että Akun täytyy rehellisesti rentoutua kaulastaan. Kaulalihas ei siis saa olla litteänä ja jännittyneenä, vaan sen pitää olla rento ja selkeästi erottua. Ja mikä ero kunnon rentoudella saatiin aikaiseksi, ihan huikea!

Tahtoo lisää tuollaisia hetkiä ja fiiliksiä! :D

Alla olevista kuvista huomaa, kuinka Aku normaalissa ravissakin "liioittelee" tuota etujalan liikettä. Kun tuosta saisi vielä liikkeen kohdistettua enemmän myös eteen, eikä vain ylös, niin menoon tulisi vielä enemmän näyttävyyttä. Ratsastaja taas voisi muistaa, että mites sen selän pitäisikään olla... (ei ainakaan noin notkolla. ;).




Loppuviikon suunnitelmissa on ratsastaa perjantaina Aku vain rennoksi eteen alas, lauantaina tulee valmentaja ja sunnuntaina suuntaamme Karkkilaan kauden ekoihin kilpailuihin. Päätimme valmentajan kanssa, että menen siellä helppo B:3 ohjelman. Tällä kaudella tarkoituksena on kilpailla helppo A -luokkia, mutta ottaen huomioon viime kauden vaikeudet, menen nyt alkuun vain tuon B:n. Viime kaudella Aku oli lähes joka radalla jännittynyt (johtuen ihan varmasti minun jännityksestä, vaikka en sitä tiedostanutkaan), joten nyt olisi tärkeää vain katsoa, miten saan Akun toimimaan nyt, saada hyvä fiilis ja onnistunut suoritus. Kisakuume on ihan valtava!

Alla lyhyt videopätkä viime sunnuntailta.



Moni on varmaan huomannut, että Facebookissa kiertää kaljahaasteen hevosversio. Meidätkin haastettiin, joten päätin vastata haasteeseen ja ratsastaa Akulla ilman satulaa ja suitsia. Ihan millä tahansa hevosella on moiseen hommaan todellakaan lähtisi, mutta Akuun luotan ja ihan hyvinhän (vauhdikkaasti) se meni! :)



Tässä nyt tällainen sekamelskapäivitys kuulumisista. Kouluhommia on tällä hetkellä vähän turhankin paljon, joten postauksia on tullut vähän harvemmin. Yritän sunnuntaina kisojen jälkeen ehtiä kirjoittamaan, miten kauden aloitus oikein sujui.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti