perjantai 26. joulukuuta 2014

PP = Pitkä Postaustauko

Täällä taas, pitkästä aikaa!

Huh, ei enää montaa päivää niin siirrytään jälleen seuraavaan vuoteen. Aika kuluu kauhealla vauhdilla, kohtahan on taas kesä ja kärpäset!

Treenailut ovat sujuneet mukavasti. Kiusana on kuitenkin ollut jo toista viikkoa takajalan vuohiskuopassa asustava rivirupi. Inhottavaa! Muistaakseni Akulla ei ole aiemmin moisia ongelmia ollut, mutta ilmeisesti tämä tapaus alkoi tarhassa saadusta haavasta - kurakelit siihen päälle ja avot, ei se paljoa muuta vaadi. Rivi on paranemaan päin, mutta jokainen hevosihminen varmasti tietää, kuinka ilkeä ja rasittava kyseinen vaiva voi olla..

13. joulukuuta tuli talvi kahdeksi päiväksi.


20. joulukuuta Lopella näytti jälleen tältä. 

Valmennuksissa on edelleen jatkunut rankka linja ja ilmeisesti talven mittaan vain pahenee. Oon saanut kyllä ihan erilaista tatsia oman kropan kanssa näinkin lyhyessä ajassa! Tiivistettynä keskivartalon pitää oikeasti olla jäntevä, satulassa istutaan (ei leijailla), jalkaa ei saa unohtaa, kädet lähellä vartaloa, olkapäitä ei nosteta, puolipidätteitä ei tehdä käsillä vaan keskivartalolla, kädet hiljaa paikoillaan, lantio edessä, ylävartalo ei saa kipata mihinkään suuntaan ja tuhat muuta muistettavaa. Nyt jo oikein hävettää, että mitä sitä on tällä kaudella kisoissa oikein räpeltänyt siellä selässä... Valmentaja ei anna piirun vertaa periksi ja vaatii meiltä molemmilta täydellistä keskittymistä ja suoriutumista. Ihanan kamalaa! On kyllä jokaisen tunnin jälkeen ollut niin kaikkensa antanut voittajafiilis. 

Tänään pakkasen laskiessa muutamaan asteeseen ja auringon paistaessa ihan epätodellisen kirkkaasti, suuntasimme Aksun kanssa taas maastoon. Oli muuten ihan super kaunista! Laukkapätkät pitivät huolen siitä, etteivät sormet ja varpaat ehtineet paleltua. Loppumatkasta aurinkokin alkoi laskea.


Kaksi viimeistä joulua olen viettänyt Espanjassa, joten nyt oli ihanaa olla Suomessa! Aatonaattona lunta oli tuprutellut ihan kunnolla, joten aattona oli ihanaa lähteä aamulla tallille ja ihastella satumaisia talvimaisemia. Hömpösöteltiin Aku kanssa kahdestaan maneesissa, ja siitä sainkin koottua ihan hauskan jouluvideon. 

Joulujen toivottelu taitaa olla jo myöhäistä, mutta ihania talvipäiviä teille kaikille!


4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että sulla on noin tiukka valmentaja! Miten sitä muuten kehittyisi?

  Aku <3 Ihana, ihana video!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! :) Hih, Aku on kyllä aika liikkis.

   Poista
 2. Akussa on kyllä sellaista upeaa vanhan ajan suokkia. Tykkään.

  VastaaPoista