sunnuntai 31. elokuuta 2014

Seniorimestaruuskultaa!

Aku oli liekeissä tänään Riihimäellä! 


Ratsastin luokan ulkopuolisena seuran seniorimestaruudesta, joka napattiin Aksun kanssa huimalla 67,069 % tuloksella. Ehdottomasti kauden paras rata. Akulla oli mieletön draivi ja tekemisen meininki, ja jopa ratsastaja muisti ja kykeni ratsastamaan radalla. Jos oltaisiin saatu osallistua myös luokkaan, siitäkin oltaisiin napattu reilu voitto - kuinka harmittavaa. ;)

Protestilista oli pullollaan seiskaa ja alakerrassakin komeili kaunis seiskarivi, jonka kruunasi 7,5 ratsastajan apujenkäytöstä. Alkukauteen verrattuna Aksu oli radalla kuin eri hevonen: silloin kun se oikeasti liikkuu eteen, se on todella ryhdikäs ja tahdikas - oikeasti aika upea suomenhevoseksi. Jos se taas jännittyy ja pakenee ahdistustaan kuoreensa, radalla laahustaa etupainoinen, maahan pultattu suomenjuntti.

Oon tän pari viikkoa keskittynyt suoruuteen ja valmennuksissa ollaan hiottu vastalaukkoja kaarevilla urilla. Ja kun ahkerasti vaan jaksaa treenata, niin kyllä tulokset näkyy. Missään kohtaa ei ollut moittimista suoruuden osalta. Haluaisin kuitenkin saada ratsastettua Akua vielä täydellisemmin läpi ja paremmin pyöreälle ja rennolle kaulalle. Mutta pikku hiljaa. Talvikaudella tiedossa on lihaskuntorääkkiä ratsastajalle, jotta kevään kisoissa pystyn paremmin ratsastamaan nimenomaan istunnalla ja kropalla - sieltä se pyöreyskin lopulta tulee.

Ensi viikonloppuna suuntaamme Ypäjälle Suomenratsujen Kuninkaallisiin. Osallistumme Kelmi Cup -kilpailuun eli ratsastan sekä lauantaina että sunnuntaina. Siellä tiedossa on taas vaikeammat ohjelmat ja pirun kova taso. Nyt ollaan ihan mestareita, mutta saa nähdä, kuinka nöyränä leuka rinnassa sieltä tullaan kotiin. ;) Ainakin hyvä kenraalirata on alla!

Verkasta. Mitäköhän ratsastaja taas könöttää...Aku meinasi lähtee käsistä laukkaympyrällä. :D

VastalaukkaaVideon radasta pääset tsekkaamaan täältä!

Mukana tänään oli myös Piko, joka suoritti omalla tasollaan oikein siististi. Ohjelma oli K.N Special ja tuloksena 57,8% ja 9/22. Uskomatonta kyllä, mutta sijoituskin jäi vain prosentin päähän! Piko tarvitsisi hirveästi lisää voimaa, tasapainoa, tasaisuutta ja treeniä. Nyt sitä on liikuttettu aika vähän ja esimerkiksi laukassa tasapaino pettää todella helposti. Lisäksi meneillään on kengitysremontti, joten epätasaisuus on osin kavioistakin johtuvaa. Olen kuitenkin hirveän iloinen siitä, että tällä kertaa sitä ei jännittänyt kouluaidat yhtään! Monikkalassa muutama viikonloppu sitten Piksu ei aluksi suostunut millään ohittaa kukka-asetelmia ja sai slaagit tuomaripäädyssäkin. :P

On se vaan niin kaunis!

14 kommenttia:

 1. Superonnittelut! Voi kuinka hienoa, nauti nyt kovan työsi tuloksista!

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoa !
  Lämpöiset onnittelut upealle ratsukolle !

  VastaaPoista
 3. Suuret onnittelut! Ratavideo ei valitettavasti näy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No höh, katsoitko puhelimella vai ihan koneella? Koneella se pitäisi näkyä. :o

   Poista
 4. Onnea ja lykkyä pyttyyn Kunkkareihin! :) Hieno Aku! Juu, video ei näy... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä juu tarvitaan. ;) eikö sullakaan näkynyt koneella?

   Poista
 5. Mulla toimi koneella, mutta puhelimella ei tosiaan toimi. :) Onnea vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! :) No hyvä, että edes koneella. :P

   Poista
 6. Megaonnittelut, vähänkö sä oot hyvä - ja hepat myös!!

  Ja hienosti veditte myös ypäjällä! :)

  VastaaPoista