maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hyvä draivi jatkuu!


Kyllä suomipuksutinkin pärjää avoimissa luokissa liitokavioiden seurassa! Eilisistä Janakkalan aluekisoista mukaan tarttui viides sija prosentein 61,4%, kun ohjelmana oli helppo A:10. Rata oli ihan hyvä, vaikka lopputervehdyksessä päällimmäinen ajatus oli, että "hirveetä skeidaa...". :'D Aku oli osittain ihan kuutamolla ja huusi pikkuveljensä perään! Siis Aku, joka vihaa kaikkia ja yleensä vaan kiusaa Pikoa?! Se tuntui selkään vähän epätasaiselta ja jouduin ratsastamaan aika vahvasti, mutta meno oli kuitenkin ihan kivan energistä ja reipasta. Videolta se ei kuitenkaan taaskaan näyttänyt yhtään niin pahalta kuin tuntui, eikä mun vahvemmat avutkaan juuri näkyneet ulospäin.
Toisen takarin Aku piereskeli pilalle ja toisen hirnui... En siis saanut ratsastettua niitä kunnolla ja jäivät molemmat laajoiksi, vaikka edellisessä valmennuksessa ne menivät aikas hyvin. Mutta ihan ok siihen nähden, että ne tulivat eteen nyt ekan kerran kisoissa ja jos viime valmennusta ei lasketa, niin en edes muista, milloin viimeksi oltaisiin niitä puuhasteltu.
Muuten tiukempi tuomari antoi kuitenkin keskilaukoista paremmat kuin toinen tuomari: 6,5 ja 6. Siitä olen hirmu iloinen, koska keskiaskellajien onnistuminen tarkoittaa, että Aksu ei enää jännitä vaan kykenee venymään ja lisäämään. Jee!

Toinen tuomari piti näkemästään paljon, mutta toinen antoi turvakutosta - 58,8% ja 64%. Mieti taas siinä sitten, että oliko rata hyvä vai melko huono? Papereissa oli pari ihan ihme eroa, mm. toinen antoi laukkatäyskaarrosta 7 ja toinen 5,5. Öö? Mutta, kun suomenhevosen kanssa kisaa, niin näihin eroihin on totuttu. Aina ei tietenkään voi vedota rotuun, sillä joskus tuomarit vain sattuvat painottamaan eri asioita arvioinnissaan. Tällä kaudella tosin tämä oli ensimmäinen kerta, kun prosenteissa on noin suuri ero.









Piko (joka on siis toiminut stunttihevosena kaikennäköisissä barbaari- ja samuraishowssa ja nähnyt ties mitä), stoppasi ensimmäisen kerran radan päädyssä olevan kukka-asetelman eteen, peruutti kouluaitaa päin ja oli ihan sitä mieltä, että paria metriä lähemmäksi noita järkyttäviä tappajalihansyöjäkasveja ei pieni putte suostu menemään! Uskomaton kaveri. Seuraava kammotuksen aihe oli tuomaripääty, jossa raukalla muljui oikein silmävalkuaiset päässä. Lopulta se hieman rauhoittui, ja päästiin joten kuten aloittamaan rata. Piksu suoritti ihan ok omalla tasollaan. Mukana oli muutama aika hieno pätkä ravissa, esimerkiksi toinen tuomari antoi nelikaarisesta seiskan!
Tulos oli ihan huikea 59,432%, kun lähtökohdat olivat seuraavat: olin vain kolmen viikon ajan ratsastanut Pikoa muutaman kerran viikossa, se on selkeästi vielä C-tasoa ja varsinkaan oikea laukka ei pöyri mitenkään päin. Kuitenkin Pikossa on ihan hurjasti potentiaalia ja toimiessaan se on ihan älyttömän näyttävä. Toinen tuomari antoi 60,455 % ja toinen 58,409%. Mutta oikeesti huikee tulos hevoselta, joka on kaksi kertaa aiemmin ollut seurakisoissa kouluaitojen sisäpuolella. Tuomaritkin tykkäsi: toinen kehui kehityskelposeksi ja radan sisältäneen mukavia pätkiä. Toinen sanoi Pikoa kauniiksi hevoseksi, joka väläyttelee ravissa tosi hienoja pätkiä. Siitä tulee hieno! Täytyy yrittää saada videomatskua Pikosta joku päivä. :)


Isoveli ja pikkuveli :---)

Ihan kuin pojilla olisi nälkä? :D

9 kommenttia:

  1. Wau ! Vitsi mikä draivi teillä on päällä :) Oikein paljon onnea !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos! :--) Juu vois jatkua tällainen meno pidempäänkin! ;--D

      Poista
  2. Tosi kiva blogi:) Saisiko sulle tehdä banneria?

    Taidan kyllä jäädä seurailemaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ja jep, mikäs siinä! :--)

      Poista
    2. heip! Halusin lähettää sulle sen bannerin, mutta en löytänyt esim. s-postia. Joten jos vaan voisit laittaa jonkun mihin voin lähettää sen sulle(?):D

      Poista
    3. Jee! Laita tulemaan tänne: ira.sydanmaanlakka@hotmail.com. :)

      Poista
    4. Juu, laitoin sen tulemaan ja toivottavasti tuli perille:)

      Poista
  3. Onpa kiva blogi ja hienot suomenhevoset! Täytyykin liittyä heti lukijaksi :)!
    Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa myös oma blogini, jonka päätähtinä komeilee kaksi koulusuokkia :)!

    http://mina-ja-patkis.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja tervetuloa! :--) Tykästyin myös sun blogiisi, joten sait myös lukijan. :--)

      Poista