tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 valokuvien muodossa

Viimeisiä vedellään. Uskomatonta, mutta niin vain tämäkin vuosi liukeni huomaamatta käsistä ja vaihtuu kohta seuraavaan. Kauheaa, kun aika kulkee koko ajan nopeammin! Täytynee varmaan tilata jo kiikkutuoli ja opetella kutomaan villasukkia...

Hevosvuoteeni 2013 kuului paljon uusia kokemuksia, uusia ihmisiä, pettymyksiä, onnistumisia, unelmia, tavoitteita, uusia eläinystäviä... Muuhun elämään kuului muun muassa odotuksia, stressiä, pääsy yliopistoon, tavotteiden täyttymistä ja muutto Helsinkiin. 

Mutta enempää löpisemättä, antaa kuvien ja kuvatekstien kertoa hevosvuoteni 2013 kulusta. Pääsette nyt tutustumaan vähän syvemmälle tallielämääni vuonna 2013 - ja vielä varoitus, kuvia on paljon! 

Kiitos kaikille lukijoille ja toivontäytteistä ja ihanaa tulevaa vuotta 2014!


24.2. - Alkuvuosi oltiin vielä vieraalla tallilla. Lunta oli paljon!

1.-3.3. Olimme Ypäjällä valmentautumassa Akun ja Pikon ja poitsujen omistajan kanssa.

3.3. R. Kivitien valmennuksesta.

10.3. Kuva verryttelystä. Kisakausi startattiin Sammalistossa harjoituskisoissa. A-merkin kouluohjelma 60,4%

16.3. Portugalilaisen valmentajagurun Paulo Bastoksen valmennustunnilla. Se mies todellakin osaa asiansa, sain mielettömiä vinkkejä ja upeita tuntemuksia Akun kanssa.

17.3. Edellispäivän Bastoksen valmennus tehosi, ja sijotuimme Keravalla 3. 65,4% tuloksella. Koko kauden energisin ja rohkein rata.

8.4. Huhtikuussa palasimme Akun kanssa sen kotitallille. 

20.4. Kenttä oli jo kokonaan sula! Kahdessa viikossa lähti lumet, ja sitten puskikin jo kesä päälle. Voi kun aina jäisi se loskavaihe välistä, ja suoraan talvesta siirryttäisiin kesään!

27.4. Olimme Kormu Run -tapahtumassa mukana. Aku oli välillä tuota mieltä kaikesta hälinästä. :P


5.5. Olimme PunRan seurakisoissa. Helppo B:0 ja 3. sija 61,5%. Näiden pippaloiden jälkeen Akun sairasloman takia tuli kilpailutaukoa kaksi kuukautta.

11.5. Vappuna tallille syntyi hurmaava ja niin rohkea shettisneiti Wappu. 
24.5. Kävin taas stunttiheppa Jardin selässä (joka oli edellisvuonna pitkän rodeon jälkeen hypännyt pystyyn ja kaatunut suoraan selälleen päälleni). Jard esiintyy Marcin Machin kanssa stuntshowssa, menee pyynnöstä makuulleen, hyppää pystyyn, menee tulen läpi ja mitä kaikkea uskomatonta. Nykyään sillä voi jo melkein kuka vaan ratsastaa (pitkään se heitti kaikki muut selästään paitsi omistajansa), mutta viime vuonna asia ei ollut ihan niin. Älykkäin ja itsetietoisin hevonen, jonka olen koskaan tuntenut. 



31.5. Akun saikkuillessa kiipesin PRE-ori Naveganten selkään. Sillä ei oltu aikoihin ratsastettu, joten meininki oli noh… aika huimaa. Nawen isä on GP-tasolle treenattu Habanero XLI - upea! Nawe oli loppukesän siitoshommissa, joten selkään ei ollut pahemmin asiaa... Se on kyllä pahin sonni, jonka olen tavannut. Mutta toisaalta taas kiltti. :) 

16.6. Akun saikkuilun takia ratsastelin enemmän Pikoa. Tehtiin kesäkuussa Pikon kanssa sen debyytti koulukisoissa, ja saman tien tuli voitto. Piko on vaan niin käsittämättömän kaunis!
7.7. Siuntiossa pääsimme taas radoille, ja heti tuli sijoitus ja 62,7%.

16.7. Heinäkuussa syntyi kesän toinen varsa: aivan ihastuttava pieni suomenhevostamma Hilma (i. Murron Valo)!

25.7. Kesytettiin vuotiasta, erittäin tuittupäistä ja (niinkuin kuva kertoo) upealiikkeistä suomineiti Huiminkia (i. Silvolan Hemminki). Tuosta tulee varmasti jotain hienoa! 

15.9. Kävin syksyllä ratsastelemassa muutamia kertoja kaverini nelivuotiasta suokkiruunaa Heppua (i. Sumiainen). Heppu pistettiin myyntiin, ja se löysikin nopeasti hyvän kodin! Taas yksi ihana hevonen.





30.8. Ehdoton huippu oli ensimmäinen alue-A startti Ypäjällä Kuninkaallisissa ja sijoittuminen vielä avoimessa luokassa! Fiilis oli aivan mahtava, sillä vastassa oli oikeasti hyviä ratsastajia ja hienoja hevosia. 

29.9. Loppukesästä kävimme kahdesti Tampereella aluekisoissa (helppo B) ja Tuusulassa seurakisoissa (helppo A) näistä kisoista ei sijoituksia tullut, mutta prosentit liikkuivat 61-62% tienoilla. Kuvan © http://hamh.pic.fi/

6.10. Kauden vikoissa kisoissa Hämeenlinnassa tuli vielä sijoitus ja 64,2% tulos. Akun ilmeet <3

30.10. Syksyllä aloin taas autella vanhan tutun Leevin liikuttamisessa. Ihana poni!

9.11. Syksyn kruunasi oman maneesimme valmistuminen loka-marraskuun vaihteessa. Olin lähes pelkästään maastoillut koko syksyn, ja päässyt kentälle vain valmennuksissa. Tosin olen varma, että maastoilupätkä kehitti hyvin Akun kuntoa ja kestävyyttä.

17.11. Marraskuussa kaverini kävi kuvaamassa. Talven aikana huomasin, kuinka älyttömästi Akun voima jotenkin yhtäkkiä oli kasvanut (tai sitten olin vain oppinut paremmin työstämään sitä esiin?). © MJ Photography

8.12. Leevi taas kuumuili ja esitti piaffin ja passagen alkeita. :D Ruunalla on kyllä älytön oriniska!

12.12. Joulukuussa kävin muutamia kertoja pienen Eetu-ponin selässä opettamassa ratsuna olemista. Kävi ilmi, että poni on oikein hyväsukuinen, saanut I-palkinnon varsana ja ollut rotunäyttelyssä CH-varsa! Aivan ihana poni myös.


14.12. Tallillamme oli pikkujoulutapahtuma, jossa esiinnyimme Aku kanssa kouluratsastuksen lajiesittelyssä. Hieno päivä ja kaikki sujui hyvin! © TP-O

Siinä vuoteni 2013. Palataan taas ensi vuonna!
t. Ira ja Aku

2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu :--)
    http://seonminunelamaa.blogspot.fi/2014/01/32-haaste-1.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, mutta olen jo vastannut siihen. :)
      http://maanantainasaksaan.blogspot.fi/2013/01/haaste-1.html

      Poista