lauantai 7. joulukuuta 2013

"Hevonen korkeakoulussa"

Löysin Ylen Elävästä arkistosta aivan loistavan videon! Filmi on kuvattu vuonna 1937, ja siinä eversti esittelee hevosen koulutusta ja kouluratsastusta ruuna Pyrruksen kanssa. 

Eniten silmään pistää hevosen muoto - se on paljon luonnollisempi. Jos nykypäivänä hevonen kulkisi noin paljon luotiviivan edessä, koulutuomari varmasti rokottaisi ja sanoisi, ettei kunnolla peräänannossa. Olisi mielenkiintoista tietää, missä kohtaa on tullut se taitekohta - vai onko trendi kehittynyt parinkymmenen vuoden ajan - jolloin on alettu vaatimaan täysin luotiviivalla kulkemista. Tulee vain mieleen, jatkuuko tämän tyylin kehitys koko ajan pahempaan suuntaan kaikkine rollkurineen... 

Oli miten oli, filmi oli todella mielenkiintoista katseltavaa.  Pyrrus-ruuna liikkuu uskomattoman hienosti tehden puhtaat piffit ja paffit, vaikka tuohon aikaan ei varmaan noiden armeijan lättäsatuloiden kanssa liikkuminen ole ollut maailman mukavinta? Ken tietää. Hilpeyttä ainakin minussa sai aikaan kaikki nuo termit: nuoralla ajaminen (juoksuttaminen), kuolainsuitset (nivelsuitset), tankosuitset (kanget) jne. 

Suosittelen lämpimästi kaikille! Videohan on tosiaan 76 vuotta vanha - älytöntä. :)Videon pääsette katsomaan alla olevasta linkistä:

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/hevonen_koulussa_15159.html#media=15162

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mielenkiintoinen video! Pisti miettimään että mihin suuntaan tää nykypäivän kouluratsastus tosiaan on menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Paljon käydään keskustelua näistä nykypäivän epämääräisistä koulutus- ja ratsastusmetodeista, mutta oikeasti saa kunnolla kontrastia, kun näkee mitä ennen on pidetty oikeana.

      Poista