sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Sunnuntailöysäilyä

Tuuli ulisee nurkissa, mutta mullapa on vapaapäivä!

Ah, tekipä hyvää saada uinua pitkälle aamupäivään - ei tarvinnut repiä itteensä ylös puoliunessa kello kuusi! Eilisestä illasta lähtien täällä on tosiaan ollut kova tuuli, joka yltyi yön aikana ihan kunnon myräkäksi. Hyvä, että pysyi aamupalaleivät lautasella, kun tulin keittiöstä huoneeseeni (kuljen yhteiseen keittiöön muutaman askeleen verran ulkokautta)! Viereisen metsän puut huojuu ja moshaa siihen malliin kuin olisivat kunnon ärjyhevimetallikeikalla. :D

Loppuviikko on sujunut normaalisti lukuunottamatta pieniä ystäväisiämme milbeneitä, jotka ovat iloksemme ottaneet muutaman hevosemme olinpaikakseen. Wikipedia tiesi kertoa, että milbenit ovat jonkin sortin punkkieläimiä... Enempää en yökötykseltäni ja vainoharhaisilta kutinoiltani halunnut lukea. Muut työntekijät ovat kyllä vakuutelleet, etteivät ne tartu ihmiseen... No, näiden pienten öttiäisten takia kaikki loimet (juu, tallissa on tällä hetkellä 13 hevosta, joista jokaisella 2-3 loimea) täytyi suihkutella desinfiointiaineella, ja pistää satulahuovat, pintelit ja suojat pyykkiin. Muutamaan kertaan ehdin jo kirota, kuinka hulppealta tilalta löytyy kaikenmaailman solariumit ja hienoukset... mutta meidän pyykkikone! Mutta meidän pyykkikone vieköön! Se on kolikon kokoinen ja joltain kivikaudelta peräisin... Eli pari koneellista ei ihan riitä kaiken sen tavaramäärän pesuun. Pahiten oireilevat hevoset saivat eläinlääkärin toimesta ruiskulla jotain lääkettä, mutta sen lisäksi olemme suihkineet lääkeainetta myös suoraan hevosiin. Eilen alkoi jo näyttää siltä, että olemme voiton puolella! En ole koskaan ko. elukoista kuullutkaan, mutta täällä ne vaikuttavat olevan aika yleisiä. Ennen Suomeen paluuta pesen ja desinfioin tallivaatteeni kyllä niin huolellisesti, ettei yksikään ällötys pääse omia mussukoitani häiritsemään!

Hellyyttä tilan hevosten kesken :)

On kiva huomata, että monia kiinnostaa lukea blogiani. :) Työpäivät ovat niin hektisiä (ja pitkiä), ettei kuvailulle oikeastaan jää aikaa - ja tietenkin vapaapäiville sattuu vain sadetta ja hirmumyrskyjä, jolloin kuvailut on yhtä turhan kanssa. Yllä ja alla kuitenkin pari kuvaa, joista ei nyt hirveästi pääse miljöötä näkemään, mutta ainakin omasta mielestäni kuvaa kuin kuvaa on kiva katsella. Jos jotain kiinnostaa enemmänkin tila ja sen ympäristö, laittakaa Googleen hakusanaksi Radesforder Hof, niin pääsette katselemaan kuvia tilan omilta nettisivuilta.Maailman kiltein ori Canturado!
Kuva D-tallista

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen blogi, tykkään kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään myös! jaksa nyt vain kirjoittaa.. =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos blogista, toivottavasti jaksat kirjoitella! :)

    VastaaPoista